More #MNLK

Tips voor het kopen van een lederen bankstel

2 Mins read

Net als bij elke grote investering, betekent het kopen van leren meubels dat je een zorgvuldige afweging en planning maakt. In welke kamer gaat het en wie gebruikt het? Moet het bestand zijn tegen een huishouden met huisdieren en kinderen, of ben je op zoek naar een pronkstuk in de woonkamer? En wat is de stijl van je huis? Het is belangrijk om jezelf deze vragen te stellen, zodat je precies weet wat je nodig hebt voordat je begint met winkelen. Naast de basisprincipes, moet je ook de woorden begrijpen die de leren meubels beschrijven. Wat is bijvoorbeeld de beste manier om te testen hoe leer in de loop van de tijd zal slijten? Hier zijn enkele van de belangrijkste termen die je onderweg tegen zal komen.

De verschillende soorten lederen bankstellen

Korreling:

Korrelvorming verwijst naar de markeringen of patronen op het oppervlak van een huid net onder het haar. Volnerfleer komt uit deze toplaag van de huid, waar de nerf strak, duurzaam en vochtbestendig is. Volnerfleer wordt gewaardeerd om zijn duurzaamheid, natuurlijke eigenschappen en de manier waarop het na verloop van tijd een mooi patina krijgt.

Topnerfleer is vergelijkbaar met volnerfleder, behalve dat de bovenste laag ervan zorgvuldig is geschuurd en gepolijst om onvolkomenheden en markeringen te verminderen. Topnerfleer biedt een meer uniforme kleur.

Gebonden:

Gebonden leer is gemaakt van stukjes huid die met elkaar zijn vermengd om een ​​naadloos stuk materiaal te vormen. Duurzaam en gestroomlijnd, gebonden leer werkt goed op meubels in drukbezochte ruimtes, zoals eetkamerstoelen en krukken.

Aniline:

Aniline verven is het proces van het kleuren van leer met transparante kleurstoffen. Volledig met aniline geverfd leer is heerlijk zacht en wordt niet behandeld met een beschermende coating die het natuurlijke gevoel zou veranderen. Semi-aniline verven voegt een dunne beschermende toplaag toe aan de leren huid, wat zorgt voor een meer uniforme kleur en bescherming tegen slijtage en vlekken.

Natuurlijke markeringen:

Leer is een natuurlijk materiaal, dus geen twee huiden zijn exact hetzelfde in kleur en tekening. Als je een leren staal ter referentie krijgt, trek dan aan het leren staal en rek het uit om een ​​idee te krijgen hoe het leer eruit zou zien als het op een meubelframe wordt gestoffeerd.

Sluitingen

In tegenstelling tot een stoffen bank of stoel is bij leren banken en stoelen de onderkant van het kussen niet met leer omhuld. Een deel van de onderkant van de behuizing heeft een strak geweven mesh-materiaal, waardoor het kussen kan ademen. Net als je favoriete leren jas worden leren banken en stoelen alleen maar beter met de jaren. Als je nu van een stuk houdt, zul je er later nog meer van houden. Dus doe je onderzoek, overweeg de opties, en je lederen bankstel zal nog jaren bij je leven.

Leestip -> Maak kennis met de iPad pro 2020De voordelen van een AliExpress coupon