Tips voor het maken van de ideale gaming setup

Gaming setup tips

Je hebt mensen die van videogames houden en dan heb je mensen die ECHT van videogames houden. Deze laatste groep spendeert dan ook letterlijk uren per dag aan het halen van achievements, het vernietigen van scoreborden of het verhandelen van zeldzame artefacten. Wanneer je je ooit hebt verloren in een videogame, dan weet je hoe belangrijk het is om over het juiste materiaal te beschikken. Graag overlopen hier wat tips hoe jij er zeker van kan zijn dat jouw game setup er met kop en schouders bovenuit steekt.

Enkele tips voor het maken van een gaming setup

Blijf niet bij de pakken neerzitten!

En die titel mag je zeer letterlijk nemen. De stoel is het belangrijkste element in een game set-up. Het is misschien niet het onderdeel waar de meeste gamers mee uitpakken, maar een goede en comfortabele stoel garandeert een aangenamere speelervaring. Ergonomie is hier het magische woord. Dit kan natuurlijk ook in combinatie met een pak leuke gadgets zoals ingebouwde speakers, automatische hoogteverstelling en nog veel meer.

Game stoel

Voor de hand liggend: de juiste computer

Natuurlijk is de juiste computer van essentieel belang. Zonder een degelijke computer met sterke grafische kaart en voldoende geheugen, zal je niet ver raken. Tenzij je natuurlijk van old school videogames houdt. Een gouden tip is om even naar de systeemvereisten van een moderne game te kijken en dit in het achterhoofd te houden bij de keuze van je computer.

Scherm, muis en keyboard

De keuze van het juiste scherm is de volgende stap. Let er hier op dat een groot scherm niet altijd handig is wanneer je veel met je muis moet slepen. Er zijn ook specifieke gameschermen op de markt waarbij kleur, refresh rate en het contrast veel hoger liggen.

Een muis en keyboard specifiek gemaakt voor gamers is de kers op de taart in elke game set-up. Deze toestellen zijn zo uitgerust dat je makkelijker bepaalde commando’s kan uitvoeren waardoor je tegenstanders geen schijn van kans maken.

Gaming toetsenbord en muis
(Bron: Pakito / Shutterstock.com)

Enkele filmpjes voor het maken van een prachtige gaming setup: