The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Tips voor het maken van een mooi vakantie album

2 Mins read

Er is geen twijfel over mogelijk dat een vakantie een fantastische ervaring is. Vakanties zijn een tijd om nieuwe dingen te ontdekken en te ervaren. Proeven van verschillende soorten voedsel uit verschillende culturen en deze natuurlijk met alle plezier fotograferen. Er is altijd wel iets opwindends te beleven op vakantie! Maar het kan nog specialer zijn als je foto’s en herinneringen hebt om op terug te kijken. Hier zijn wat tips voor het maken van een mooi vakantiealbum.

Kies een thema voor je album

Of het nu gaat om een uitstapje naar het strand of een uitstapje naar de bergen, al deze herinneringen verdienen het om op een speciale manier bewaard te worden. Ten eerste is het een goed idee om een thema voor je boek te bepalen. Dit zal helpen om het boek een mooi samenhangend gevoel te geven. Heb je bijvoorbeeld veel foto’s met landschappen en groene heuvels? Dan kun je een fotoalbum maken met aardetinten als natuurthema. Vaak is de voorpret van het maken van een fotoboek leuker dan het ontwerpen zelf. Dus neem de tijd en weet dat het voor een goed doel is – al je mooie reisherinneringen koesteren!

De lay-out kiezen

Heb je al nagedacht over hoe je je boek wilt vormgeven? Niet geheel onbelangrijk is de lay-out van je fotoboek. Wil je graag chronologische pagina’s maken die elke dag van je reis documenteren? Of groepeer je liever al je foto’s per plaats of activiteit? Welke optie je ook kiest, zorg ervoor dat je veel witruimte overlaat, zodat je foto’s écht kunnen opvallen. Er zijn tegenwoordig ook veel online diensten waarbij je binnen no-time je eigen vakantiealbum kunt maken. Deze hebben vaak een reeks ingebouwde lay-outs, die je naar eigen wens kunt aanpassen. Zo bespaar je een hoop tijd, maar kun je toch het plezier van je eigen album ervaren. Steekt er één foto met kop en schouders bovenuit? Zet deze dan op de cover of maak een foto op glas zodat je dit prachtige aandenken altijd aan de muur kunt hangen.

Vergeet de details niet!

Een fotoalbum is meer dan alleen maar een verzameling foto’s. Het is een verslag van herinneringen die nog jaren met vrienden en familie gedeeld kunnen worden. Wil je een persoonlijke touch aan je album toevoegen? Vergeet dan zeker de versiering niet! Denk bijvoorbeeld aan patroonpapier of stickers, maar je kunt er ook handgeschreven teksten in verwerken om het verhaal van elke foto te vertellen. Als je écht zin hebt in een creatieve middag, dan kun je zelfs eigen versieringen maken met stof, kralen en andere materialen. The sky is the limit!

Feedback -> info@mnlk.nl

Lees ook