The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Tips voor het verkopen van goud

2 Mins read

Heb je een gouden sieraad geërfd, maar draag je deze nooit? Dan kun je besluiten deze te verkopen. Het sieraad kan jou namelijk behoorlijk wat geld opleveren. Dit geldt overigens ook voor goudbaren en gouden munten. Voordat je besluit jouw goud te verkopen, moet je wel weten hoe je dit aanpakt. De meeste mensen denken dat dit geen lastige opgave is. Toch leert de ervaring dat goud verkopen vaak lastiger is dan gedacht. Ben je ook van plan om goud van de hand te doen? Dan kun je hier vast en zeker nog wel wat hulp bij gebruiken. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij zetten in deze tekst namelijk 3 tips voor het verkopen van goud op een rijtje.

1. Bepaal de waarde van jouw goud

Als je geen kennis hebt van goud is het lastig om te bepalen hoeveel het precies waard is. Je kunt het goud zelf aan een uitvoerige keuring onderwerpen, maar dit is niet verstandig. De kans dat je iets over het hoofd ziet is namelijk groot. Hierdoor schat je de waarde van goud mogelijk totaal verkeerd in. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat je een gouden sieraad voor een habbekrats van de hand doet, terwijl deze juist veel geld waard is. Laat jouw goud daarom altijd eerst taxeren door een specialist voordat je het te koop zet.

Probleem is alleen dat veel mensen geen idee hebben waar zij goud kunnen laten taxeren. Als het om een gouden sieraad gaat, kun je bij de plaatselijke juwelier langsgaan. Dit heeft geen zin als je de waarde van een goudbaar of gouden munt(en) wilt achterhalen. Richt je daarom tot een specialist om goud te taxeren. Goudwisselkantoor helpt jou hier graag bij. Voor een taxatie kun je langsgaan bij een van de vele vestigingen van dit bedrijf in Nederland of België. Hier word je meegenomen naar een discrete ruimte, waar de taxatie onder jouw ogen plaatsvindt.

2. Beslis of je het goud wel of niet wilt verkopen

Na afloop van een taxatie hoor je vaak direct hoeveel geld jouw goud waard is. Vervolgens is het aan jou om te bepalen of je het al dan niet van de hand doet. Heb je de taxatie laten verrichten door Goudwisselkantoor? Dan worden er geen kosten in rekening gebracht. De taxatie is namelijk geheel vrijblijvend. De specialist brengt na de waardebepaling een reëel bod uit op jouw goud, maar hier hoef je niet direct over te beslissen. Nee, je mag er ook eerst een aantal nachtjes over slapen.

3. Verkoop jouw goud aan een betrouwbare partij

Het gebeurt steeds vaker dat mensen hun goud verkopen via het internet. Toch geniet dit niet de voorkeur. Waarom niet? Omdat het dan maar de vraag is of je een reële prijs voor jouw goud krijgt. Verkoop je jouw goud via een website voor tweedehands spullen of via sociale media? Dan is dit vaak niet het geval. Mensen komen hier immers voor koopjes, waardoor je meestal genoegen moet nemen met een lager bedrag.

Verkoop jouw goud ook nooit aan een partij die je vraagt om het edelmetaal op te sturen. Dit brengt namelijk nogal wat risico’s met zich mee. Richt je liever tot een specialist op het gebied van inkoop van goud, zoals Goudwisselkantoor. Je bent hier niet alleen verzekerd van een reële prijs, maar je krijgt het bedrag ook direct contant uitgekeerd.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> $70.000 voor een gouden pizza…(WTF!)

Related posts
More #MNLK

Goudbaar kopen? Hier 3 tips

2 Mins read
Goud wordt vaak bestempeld als een veilige belegging. Hoe dit komt? Doordat dit edelmetaal door de jaren heen heeft aangetoond waardevast te…
Sport & Lifestyle #MNLK

Gouden spierbundel Mike Thurston deelt zijn beste tips voor een 'ultimate chest'

1 Mins read
Als iemand het spelletje van ‘het lichaam kweken van een adonis’, dan is het de Brit Mike Thurston wel. Vandaag deelt hij…
Business & Luxury #MNLK

Naval's briljante advies op Twitter: 'How to Get Rich (without getting lucky)'

1 Mins read
Je hoef tegenwoordig niet alle gouden tips per se uit een boek of documentaire te krijgen, je kan ook allerlei briljante geesten…