The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Dit is onze top 10 dierenparken voor leuk een dagje uit

3 Mins read

Wist je dat ons land voor zo een klein landje eigenlijk best veel dierenparken kent? En daar mogen we best trots op zijn. Er is genoeg te bezoeken dus zet deze toffe dierenparken ook op jouw ‘must visit’ lijst voor dit jaar. Je zult er geen spijt van krijgen. Hieronder onze top 10 dierenparken.

Top 10 dierenparken in Nederland volgens MNLK

1. Diergaarde Blijdorp

Eén van de oudste dierenparken van Nederland kan je terugvinden in Rotterdam. Blijdorp opende haar deuren in de 19e eeuw en is nog steeds het best bezochte dierenpark van ons land. Met veel verschillende dieren en een interactieve speeltuin zal zowel jong als oud zich hier kostelijk vermaken. Bijzonder aan Blijdorp? Momenteel heeft diergaarde Blijdorp als enige dierenpark in het land de bijzondere Gelada aapjes. Deze aapjes uit Ethiopië wonen sinds de herfstvakantie van 2018 met een familie van negen in Blijdorp.

2. Royal Zoo Artis

Artis is niet alleen één van de oudste dierenparken van Nederland. Het is de oudste! Artis wordt al ruim 180 jaar druk bezocht en veel dieren mogen Artis hun thuis noemen. Dit park heeft veel bijzondere dieren zoals de zwartvoet pinguins, de kookaburra, de Euraziatische Lynx en de margay. Het park in onze hoofdstad heeft ook prachtige tuinen met flora en fauna waar je door heen kunt wandelen en is geschikt voor alle leeftijden.

3. Het Dolfinarium

Interactieve dolfijnen shows en genieten van andere zeedieren doe je in het Dolfinarium in Harderwijk. Het leuke aan het dolfinarium is, is dat je zelf mee kunt doen met de dolfijnen shows. Als je geluk hebt kiest de dolfijnen trainer jou uit en kan jij de dolfijnen van wel heel dichtbij meemaken.

4. De Apenheul in Apeldoorn

De Apenheul in Apeldoorn is voor alle apenliefhebbers. Hier kun je meer dan 20 verschillende aap soorten vinden en als je geluk hebt slingert er zo één boven je hoofd langs. Je voelt je net Tarzan of Jane in de jungle.

5. De Burgers’ Zoo in Arnhem

De Burgers’ Zoo is een echte ervaring. Naast dat het een heel tof dierenpark is met veel verschillende dieren kun je in dit park de dieren ook wel van heel dichtbij bewonderen. Vaar met een bootje langs de giraffen, zebra’s en apen.

6. Dierenpark Hoenderdaell

Op het prachtige landgoed van de Hoenderdaell kun je ook een dierenpark vinden. Met veel exotische vogels en herten zul je in dit park je ogen uitkijken. Ook kun je er verschillende aapjes bewonderen.

7. De Texel Zoo

De Texel Zoo is een echte ervaring als je van verschillende vogelsoorten houdt. Vooral roofvogels, want deze kun je tijdens de roofvogel shows van wel heel dichtbij bewonderen. Ook zijn er verschillende andere dieren te vinden in dit park.

8. Dierenpark Emmen

Dierenpark Emmen is vooral favoriet bij jonge gezinnen en ouderen. Dit park is heel handig opgesplitst in 2 delen. Je hebt het dierenpark gedeelte waar je alle dieren kunt terugvinden. Van beren tot apen en verschillende vogelsoorten. Maar je hebt ook een heel fijn overdekte ruimte die op kinderen gericht is. De Speelexpeditie Yucatan is de ultieme indoor speeltuin voor kids.

9. GaiaZoo

In Zuid-Limburg kun je de GaiaZoo vinden. Dit relatief nieuwe dierenpark wordt gezien als één van de mooiste dierenparken van de Benelux en stiekem zelfs van heel Europa. Je kunt hier veel Afrikaanse dieren bewonderen zoals de Afrikaanse gorilla’s, Zuid-Afrikaanse giraffen en neushoorns. Ook kunnen de jongste onder ons zich vermaken in de DinoDome. Een groot speelpark in het dierenpark geschikt voor kinderen tot 15 jaar.

10. Ouwehands dierenpark

Ouwehands dierenpark in Rhenen is ook een bijzonder park in dit rijtje. Het is het enige park met een groot berenpark waar beren en wolven samen leven op een zo vrij mogelijke manier. Naast de beren en de wolven kun je veel andere dieren bewonderen in dit dierenpark.

Check ook: De 5 populairste pretparken van NL & Consoleboten, echt genieten!

Related posts
More #MNLK

Rotterdam Zoo oftewel Diergaarde Blijdorp is de mooiste dierentuin van de Benelux

2 Mins read
Dat vinden bezoekers van ZooSite tenminste, een onafhankelijke informatie-website over dierentuinen. Al drie jaar op rij heeft Diergaarde Blijdorp deze prijs in…
More #MNLK

Het Dierenpark Rhenen, dat ook wel bekend staat als het Ouwehands Dierenpark

3 Mins read
In 1919 was het park nog slechts een kippenboerderij, waar bijzondere rassen leefden. Naast kippen leefden er ook dieren als fazanten en…