The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Top 5 bijzondere glamping accommodaties in Frankrijk

1 Mins read

Buiten zijn, vrijheid, meer dan voldoende comfort, dat zijn kernwoorden die jouw vakantie omschrijven? Dan is een glamping perfect. Deze luxe manier van kamperen is steeds populairder geworden. Wil je naar Frankrijk, dan zijn er heel wat accommodaties te vinden. In deze blog bespreken we een aantal bijzondere glamping accommodaties.

Enkele bijzondere glamping accommodaties in Frankrijk

CosyCamp in de Auvergne

Niet ver bij Lyon vandaan vind je deze glamping vakantie. Je kampeert aan de oever van de Loire. Zie je jezelf daar al zitten onder een prachtige sterrenhemel? Bijzonder aan deze glamping is dat er veel aandacht en liefde is voor de natuur. Eten doe je in het bio-restaurant en wandelen in de botanische tuinen. Er is veel keus op het gebied van accommodaties. Wordt het voor jou een pipowagen, een cottage, een boomhut of een safarilodge?

Dihan in Bretagne

Tussen het schiereiland Quiberon en de Golf van Morbihan vind je deze glamping camping. De omgeving is adembenemend mooi en nodigt uit tot wandelen, zwemmen en fietsen. De glamping zelf is landelijk ingericht. Je verblijft in een boomhut, een pipowagen, een bubbeltent of zelfs in een speciaal liefdesnestje. Het strand ligt op ongeveer 10 kilometer afstand.

Châteaux dans les Arbres in de Dordogne

De naam zegt je misschien al genoeg. In deze omgeving vind je tal van eeuwenoude kastelen. Ook op de glamping zelf is dit thema doorgevoerd. Hoe blij worden de kinderen als ze mogen slapen in een boomhut die op een reuzenecht kasteel lijkt? Je wordt dan ongetwijfeld wakker als prinses of ridder. Er is luxe in overvloed op deze glamping. Laat de riddertjes spelen en ontspan zelf in het bubbelbad.

Domaine La Yole Wine Resort in Languedoc-Roussillon

Jij kiest voor de Mediterraanse cultuur en het Mediterraanse weer? Boek dan een glamping accommodatie bij dit open air hotel. Zo noemt de camping zichzelf en dat zegt genoeg. Je vindt op dit park een groot waterpark en verschillende strandjes. De camping produceert zelf de heerlijkste wijnen en jij overnacht naast de wijngaarden.

Le Manoir de Ker An Poul in Bretagne

Deze glamping accommodaties bevinden zich 700 meter van het strand. Op deze Bretonse camping vind je een kasteel uit de vijftiende eeuw. Slaap je in een zigeunerwagen of wordt het toch een soort caravan? Geniet van het luxe waterparadijs.

Check hier meer campings in Frankrijk.

Leestip -> Bijzondere plekken op aarde & Bijzondere plekken in Parijs