The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Top 5 magische plekjes in Nederland 

2 Mins read

Voor een fijne, onvergetelijke vakantie hoef je niet per definitie naar het buitenland! Overweeg een touringcar huren en trek door Nederland. Ons eigen land biedt je talloze fraaie plekken. Denk aan leuke stadjes, mooie bossen en zelfs enkele heuvels in bijvoorbeeld Limburg. In dit artikel zetten we de vijf leukste plekken in Nederland voor je op een rijtje. Naast deze vijf plekken zijn er vanzelfsprekend nog tal van andere plaatsen die je aan zou moeten doen bij een roadtrip door Nederland.  

Tip: een touringcar in Amsterdam huren vormt een goede start voor je rondreis door eigen land. Er zijn verschillende organisaties die deze mogelijkheid aanbieden.

Mooie plekken in Nederland

#1: Vinkeveens Plassen

In de buurt van Amsterdam vind je de Vinkeveense Plassen. Wist je dat het water hier ontzettend helder is? Lokale bewoners stellen zelfs, dat het water nergens in Nederland zo helder is als hier. Men is er trots op en doet er alles aan om de omgeving van de Vinkeveense Plassen schoon te houden.

#2: Naarden-Vesting

Vanuit Vinkeveen is het een klein stukje rijden naar Naarden-Vesting. Dit knusse plaatsje is bijzonder fraai! Het is heerlijk om door de straatjes van deze plaats te dwalen. Naarden-Vesting is een onderdeel van de stad Naarden. Je vindt er onder meer het Nederlands Vestingmuseum.

#3: Schiermonnikoog

Tijd om naar het noorden te trekken! Parkeer de touringcar in Lauwersoog, gelegen in de provincie Groningen. Vanuit Lauwersoog vertrekt de boot naar Schiermonnikoog. Het is een autoluw eiland, wat het er heel rustig maakt. Het is heerlijk om op Schiermonnikoog te wandelen en te fietsen. De fietsverhuur zit direct naast de plek waar de veerboot aankomt.

#4: Tulpenvelden bij Hillegom

Wanneer je in het voorjaar een roadtrip door Nederland maakt, zijn de tulpenvelden bij Hillegom het bekijken waard. Zeker wanneer de tulpen in bloei staan zijn de velden prachtig! Doordat de tulpenvelden maar een deel van het jaar te bekijken zijn, is het er in het voorjaar behoorlijk druk. Naast Hillegom zijn er in het westelijk deel van Nederland meer plekken met tulpenvelden te vinden.

#5: Abdij van Middelburg

De top 5 maken we compleet met de Abdij van Middelburg. De voormalige abdij vormt tegenwoordig het provinciehuis van de provincie Zeeland. Naast de provincie is ook het Zeeuws Museum hier gevestigd. Dit museum is absoluut een bezoekje waard, wanneer je meer wilt weten over de provincie en haar mooiste plekken. Denk aan de waterkering, Neeltje Jans, Veere, enzovoorts.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Dit zijn 5 mooie wandelroutes op de Veluwe
En deze: De mooiste wandelroutes in het Zwarte Woud

Related posts
More #MNLK

Waarom is het niet gelijk donker als de zon onder gaat?

2 Mins read
Elke nacht opnieuw wordt het donker. Niet zo gek zou je denken toch? Nou, in Nederland misschien. Maar in sommige landen zijn…
Cars & Tech #MNLK

Het duurste huis ter wereld (392 miljoen euro)

1 Mins read
Heb jij ook altijd gedroomd van een luxe penthouse of royale villa? Bekijk dan eerst eens deze bijzondere accommodaties. In dit artikel…
Business & Luxury #MNLKSoul #MNLK

Universiteit van Nederland: hoe houd je het thuiswerken leuk?

1 Mins read
Voorlopig werken de meesten van ons nog wel even thuis. Voor de één een feest; eindelijk geen collega’s die je de hele…