The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Toyota betrouwbaar

2 Mins read

Ieder automerk heeft zo zijn eigen imago. Van hip en trendy tot stoffig en saai en van no-nonsense tot dé eye catcher van de straat. Toyota staat bekend om ontzettend betrouwbare auto’s waar je altijd van op aan kunt. Van stadsautootjes tot grote 4×4’s: Toyota’s zijn niet kapot te krijgen. Maar waarom is dat eigenlijk zo?

Toyota maakt gebruik van eenvoudige materialen

Toyota gebruikt vaak minder verfijnde materialen om hun modellen mee te produceren. Hierdoor hebben Toyota’s minder onderhoud nodig en gaan onderdelen veel minder snel kapot. Dit betekent echter niet dat ze aanvoelen als goedkope auto’s, integendeel! Oudere modellen staan nu niet per se bekend om hun luxueuze uitstraling en gevoel, maar de nieuwe Toyota’s doen op dat gebied niet veel onder voor hun Franse en Duitse soortgenoten. Kijk bijvoorbeeld eens naar één van de nieuwere modellen Toyota Yaris occasion. Dat is een hippe, trendy auto die absoluut kan concurreren met de rest!

Toyota heeft motoren die niet kapot kunnen

Als je op zoek bent naar een tweedehands Toyota, zoals een Toyota Aygo occasion, valt het je waarschijnlijk al op dat er auto’s tussen staan met een hoge kilometerstand of auto’s die al wat ouder zijn. Daar hoef je niet van de schrikken, want voor een Toyota is dit geen probleem. Deze auto’s staan bekend om hun betrouwbare motoren en zijn in menige duurtesten niet kapot te krijgen. Waar je bijvoorbeeld onder de motorkap van Audi’s regelmatig V10 of V8 motoren tegenkomt, zul je dat bij Toyota niet aantreffen. Toyota’s komen vooruit door eenvoudigere motoren, zoals 2.0L 4-cilinders. Deze keuze zorgt ervoor dat het risico op pech ontzettend klein is. De motoren van Toyota staan niet alleen bekend om hun betrouwbaarheid, maar ook om de lage kosten.

Bij Toyota is alles extreem goed doordacht

De ingenieurs van Toyota zullen nooit zomaar een auto op de markt zetten, ze willen 100% zeker weten dat hij aan hun standaard voldoet. Dat betekent dat er weinig onderhoud nodig is, de auto zelden kapot gaat en alles relatief eenvoudig ontworpen is. Je zult dus nooit een Toyota vinden die niet voldoende is doorontwikkeld, want dat is simpelweg een absolute no-go. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een grote 4×4 voor onverhard terrein of een wendbare auto voor in de stad: op het moment dat jij een Toyota koopt, koop je gegarandeerd een van de betrouwbaarste auto’s op de markt.

Feedback -> info@mnlk.nl

Lees ook