The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Trainen en spierpijn, gaat dat samen?

1 Mins read

Vraag jij je ook af of sporten met spierpijn goed voor je is? Zeker wanneer je regelmatig sport, kan spierpijn een fijne training in de weg staan. Spierpijn voelt vaak onprettig en kan lastig zijn. Maar heeft spierpijn ook voordelen tijdens het trainen? Wij zochten het voor je uit.

Spierpijn of blessure?

Activiteiten als hardlopen en crossfit hebben een behoorlijke impact op je spieren en gewrichten. Het is dus belangrijk dat je het verschil voelt tussen vermoeidheid, spierpijn door inspanning of pijn van een blessure of door slijtage. Er is een simpele manier om hier achter te komen. Vraag je af: kun je jouw dagelijkse activiteiten uitvoeren zonder extreem veel pijn? Voel je dus alleen matig tot weinig pijn, dan heb je zeer waarschijnlijk te maken met spierpijn. Deze pijn zal na een paar dagen weg zijn.

Heb je wel veel pijn en is zelfs een rustige wandeling teveel? Dan is het heel goed mogelijk dat je te maken hebt met een blessure. Een arts kan je hierbij helpen om de juiste behandeling te starten.

Is trainen met spierpijn een goed idee?

Heb je dus last van matige pijn, dan wordt deze pijn veroorzaakt door het melkzuur dat je lichaam aanmaakt tijdens het sporten. Dit geeft een bepaalde pijn in je spieren die na enkele dagen zal verdwijnen. Trainen met spierpijn heeft geen speciale voordelen, maar kan dus ook geen kwaad. Wel is het belangrijk om de impact van je trainingen af te wisselen. Doe je aan krachttraining op maandag, dan wordt een herstellende training de dag erna aangeraden. Zorg ook altijd voor minstens één dag actieve rust.

Daarnaast is het goed om niet steeds dezelfde delen van je lichaam te trainen. Zorg voor voldoende afwisseling, dat vermindert de kans op forse spierpijn.

Trainen met spierpijn kan dus geen kwaad, zolang je zeker weet dat je niet te maken hebt met een blessure. Wissel zware trainingen af met lichtere trainingen en onthoud dat actieve rust ook een belangrijk onderdeel is van een goed trainingsschema!

Bekijk hieronder een filmpje over of je spierpijn moet hebben na het sporten.

Feedback voor de redactie? -> redactie@mnlk.nl

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

De betekenis van voedingssupplementen bij sport

2 Mins read
Voedingssupplementen zijn al jaren populair. Voorstanders zeggen dat voedingssupplementen een “must” zijn, omdat onze moderne, bewerkte voeding niet voldoende stoffen meer bevat….
Sport & Lifestyle #MNLK

Brandon van Buff Dudes moest door een blessure 90 dagen stoppen met trainen

1 Mins read
De meeste afgetrainde gozers die stoer lopen te doen op social media lijken een zowaar perfect leven te leven. Ze lijken altijd…
Sport & Lifestyle #MNLK

Wat is de meest blessuregevoelige sport ter wereld? (spoiler; het is niet voetbal!)

1 Mins read
Is het hardlopen? Is het kickboksen? Is het misschien rugby? Nee, helemaal mis, de meest blessuregevoelige sport ter wereld is met afstand…