More #MNLK

Transformeer je zolder met een dakkapel

2 Mins read

Tot de nok gevuld…

Ben je ook iemand die graag ruimte om zich heen heeft? Of je nou alleen woont of met een compleet gezin, het hebben van extra kamers in je huis kan nooit kwaad. Al is het alleen maar omdat je je als man af en toe graag wilt terugtrekken in je eigen kamer. Gewoon even rust, geen gedoe. Niet iedereen heeft een fatsoenlijk tuinhuisje, verwarmd en knus. Maar de meeste huizen zijn wel voorzien van een zolder. Lekker, want de zolder beslaat qua vloeroppervlakte zo’n beetje de gehele woning. Het enige probleem is dat schuine dak. Alleen als je in het midden staat kun je fatsoenlijk rechtop staan, zeker als je niet al te groot bent. Dus eigenlijk heb je er normaal gesproken nog niet veel aan, zo’n zolder. Behalve als je een bezoek brengt bij de dakkapellen specialist en je leert dat je heel wat kunt doen met je zolder.

Een goedkoop dakkapel vinden

Wanneer je dan besluit om een dakkapel te laten plaatsen door de specialist hoef je niet tijdelijk te logeren bij familie of vrienden. Iets wat je wel hebt als je hele woonkamer verbouwd wordt en je niet tijdelijk in de rotzooi wilt zitten. De zolder sluit je gewoon af wanneer de bouwvakkers die dag hun werk hebben gedaan. Het was toch geen ruimte waar je regelmatig kwam. Nog niet. Maar zover is het nog niet. Je gaat er eerst voor zitten om de kosten te berekenen. Wat zijn je wensen? Wat is je doel met de dakkapel? Wat valt er, gezien je wensen, binnen het budget? Door van tevoren goed onderzoek te verrichten vind je jouw goedkope dakkapel.

Combineren met isoleren

Het zal sowieso gezelliger worden met een dakkapel. Je creëert een fijne lichte ruimte die groter aanvoelt dan dat hij is. Want zo’n grote verbouwing is het niet, maar een impact op je woongenot heeft het wel. Als je slim bent, isoleer je direct het hele dak wanneer de specialisten de dakkapel plaatsen. Je energielasten dalen en mogelijk kun je subsidie krijgen voor de isolatie. Vraag wel even aan je gemeente of er een vergunning nodig is. Voor de voorkant van de woning moet er bijna altijd een vergunning worden aangevraagd. De achterkant is bijna altijd vergunningsvrij.

Gemakkelijk te onderhouden

Zoek je een goedkope dakkapel die maar weinig onderhoud vraagt? Neem er dan een van kunststof. Dat is gemakkelijk schoon te houden en het vergaat niet zoals hout op den duur, wanneer je er niet meer naar omkijkt. Maar omdat je zuinig bent op je huis ben je dus ook zuinig op je dakkapel, waar hij ook van gemaakt is. Profiteer van de waardestijging van je woning en geniet van je uitbouw op de bovenste verdieping. En wordt het dan toch geen hobbykamer of een kinderkamer? Dan kun je de kamer met dakkapel altijd nog verhuren aan een student. Zo verdient de dakkapel zichzelf snel weer terug.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: