The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Trek je portemonnee maar voor de Ferrari 250 GTO (35 miljoen)!

2 Mins read

De duurste auto ter wereld ooit geveild op een openbare veiling is de Ferrari 250 GTO. In de afgelopen tien jaar is de auto meerdere keren geveild voor een torenhoog bedrag. In totaal zijn er 39 exemplaren van deze auto gemaakt. In 2012 bracht een exemplaar van de sportwagen ruim 35 miljoen dollar op.

35 miljoen voor de duurste auto ooit geveild

Ferrari 250 GTO

(Bron: Dan74 / Shutterstock.com)

De auto werd verkocht door een Nederlander en de nieuwe eigenaar was een Amerikaanse miljardair. In 2014 werd opnieuw een exemplaar geveild, dit keer voor 38 miljoen dollar. In 2018 werd dit bedrag nog eens overtroffen toen er voor een exemplaar ruim 48 miljoen dollar werd neergelegd. De waarde van de sportwagen wordt momenteel geschat op 52 miljoen dollar. Het zijn dus juist de oudere modellen van het Italiaanse automerk Ferrari die ontzettend veel waard zijn. De waarde stijgt ieder jaar weer, waardoor het kopen ervan wordt beschouwd als een goede investering.

Het is bijvoorbeeld naar buiten gebracht dat de zojuist genoemde Ferrari die in 2012 werd verkocht door een Nederlander, zo’n 10 jaar eerder door hem werd gekocht voor zo’n 8,5 miljoen dollar. De waarde steeg dus in deze 10 jaar tijd met maar liefst 26,5 miljoen dollar, terwijl er in de tussentijd ook nog mee gereden is. Er bestaat een mogelijkheid dat er misschien ooit een of meerdere auto’s voor meer geld onderhands zijn verkocht. Van de Ferrari 250 GTO is echter met zekerheid te zeggen dat het de duurste auto ooit geveild is tijdens een openbare veiling.

De duurste nieuwe auto ter wereld

Zojuist werd beschreven welke auto voor de hoogste prijs is geveild. De duurste nieuwe auto is echter een Bugatti, een Frans automerk dat onderdeel is van Volkswagen. De ‘Bugatti La Voiture Noire’ (Frans voor ‘de zwarte auto’) wordt nieuw verkocht en er wordt tot nu toe slechts één exemplaar van gemaakt. Waarschijnlijk zal de auto ongeveer in 2021 zijn afgebouwd. Er werd gespeculeerd dat de Portugese stervoetballer Christiano Ronaldo deze auto zou hebben gekocht, echter bleek dit slechts een roddel te zijn.

Bugatti La Voiture Noire

(Bron: Kaukola Photography / Shutterstock.com)

Duurste nieuwe auto Bugatti La Voiture Noire

(Bron: Kaukola Photography / Shutterstock.com)

Het is onbekend wie de auto dan wel besteld heeft. Het is bekend gemaakt dat de koper ruim het openingsbod van 11 miljoen euro dat door de autofabrikant was vastgesteld heeft overschreden. De nieuwe eigenaar is bereid om er 16,7 miljoen euro voor neer te leggen. Deze Bugatti la Voiture Noire lijkt op de Bugatti Type 57 SC Atlantic. Hier werden er tussen 1936 en 1938 vier van gemaakt en deze bereikten een topsnelheid van 220 kilometer per uur. Deze Bugatti La Voiture Noire bereik echter zelfs een snelheid van 420 kilometer per uur. De auto wordt gemaakt ter ere van de 110e verjaardag van het merk Bugatti.

Meer lezen over auto’s?

Related posts
Cars & Tech #MNLK

De duurste oldtimers ter wereld

1 Mins read
Als u een van die gelukkige mensen bent met meer geld dan de meesten, dan bent u misschien bereid om enkele van…
Cars & Tech #MNLK

Misschien wel de meest iconische auto: De Ferrari 250 GTO

1 Mins read
Het is misschien wel het mooiste en bekendste automerk van de wereld: Ferrari. De klassieke rode kleur in de auto draagt geeft…