The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

De duurste mountainbike is de Trek Madone vlinder met €380.000

1 Mins read

Zodra je begint met mountainbiken, dan weet je als geen ander dat de aanschaf van een goede racefiets een van de duurste aankopen zijn. Dit betekent dat je al snel een paar duizend euro neer kan leggen voor een model van een kwalitatief goed merk, echter is dit slechts een fractie van het totaalbedrag wat je betaalt voor de duurste mountainbike ter wereld. Benieuwd geraakt? Lees dan vooral verder!

De Trek Madone vlinder is de duurste mountainbike en heeft een waarde van €380.000

Het design van Trek Madone vlinder is erg uniek en verre van wat je normaal gewend bent van een ontwerp van een mountainbike. Deze racefiets is ontworpen door de Britse Damien Hirst. Deze ontwerper koos er destijds voor om het frame rijkelijk te versieren met echte vlinders en de fiets werd gebruikt door Lance Armstrong tijdens de Tour de France in 2009.

Het design was echter niet geliefd bij dierenactivisten en kreeg veel kritiek. ‘LiveStrong’, het fonds waar Armstrong de oprichter van was, komt ook terug in dit design. Goedkoop is de mountainbike verre van, tijdens een veiling bracht dit model maar liefst €380.000 ($500.000) op.

Bekijk hier de mountainbike.

De tweede duurste fiets is ook door Armstrong gereden

Het prijsverschil tussen de duurste en tweede duurste mountainbike is flink. Met een bedrag van €152.000 komt de Trek Yoshitomo Nara op de tweede plek. Ook dit design kun je als een waar kunstwerk zien. De op maat gemaakte accessoires en technische uitmuntendheid dragen voor een groot deel bij aan dit hoge prijssegment.

Het ontwerp is gemaakt door Yoshitomo Nara en door het carbon fiber is de mountainbike ook erg licht van gewicht. De racefiets is ook lang in eigendom geweest van Armstrong en geveild voor zijn fonds.

Leestip -> Duurste Rolls-Royce
Leestip -> Duurste Richard Mille