More #MNLK

Ontdek Uilen-dierenpark de Paay

2 Mins read

Een uitje is natuurlijk altijd leuk. Bijvoorbeeld met je familie. Dit is een goede manier om samen te komen en de band met elkaar te versterken in de familie. Leuke plekken om dan naartoe te gaan zijn dierenparken. Dieren zijn namelijk bijzonder en geven kleur aan het leven. Daarom is het verstandig als kinderen daar ook al snel mee in aanraking komen. Het is namelijk goed voor de ontwikkeling van een kind om al vanaf jongs af aan bezig te zijn met dieren. Dieren zijn immers overal om ons heen in de wereld en daarom is dat zo belangrijk. Het nadeel van veel dierentuinen is dat ze zeer duur zijn. Dit is natuurlijk logisch, want de onderhoudskosten zijn zeer hoog. Maar voor bepaalde families met een kleine portemonnee kan dat aardig in de kosten oplopen. Zeker wanneer je bijvoorbeeld een grote familie hebt. In die gevallen kan het verstandig zijn om naar Uilen-dierenpark de Paay te gaan. Dit is relatief goedkoop, maar er zijn ook nog eens vele dieren te bewonderen!

Hoewel het een uilen-dierenpark wordt genoemd, hoef je niet bang te zijn dat er enkel uilen aanwezig zijn. Er zijn namelijk nog veel dieren die je er kunt bewonderen. Dit varieert van meer bekende dieren tot onbekendere dieren. Zo zijn er bijvoorbeeld cavia’s te wonderen, maar ook een Siberische oehoe. Dit is leuk voor volwassenen en kinderen. Want de combinatie tussen herkenning en vervreemding is leuk. Zo denk je bij dieren: hé, die heb ik eerder gezien.En andersom denk je: dit dier heb ik nog nooit gezien. Wat is dit voor een dier? Je leert er dus ook nog eens heel veel van bij. Het is leuk voor kinderen, maar ook voor senioren en gewone volwassenen. Want de dieren zijn zo veelzijdig dat er voor iedereen wel iets is dat bij hem past.

Kortingen bij Uilen-dierenpark de Paay

Het voordeel van het park is dat het mogelijk is om te genieten van verschillende soorten kortingen. De kortingen zijn enerzijds afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Kinderen van 0 tot 2 jaar hebben gratis toegang! Heb je dus bijvoorbeeld kinderen van die leeftijd, dan is het zeker aan te raden om eens te gaan kijken. Het is niet alleen leuk, maar je bespaart ook nog eens geld dat je vervolgens dan weer ergens anders aan kunt besteden. Kinderen van 3 tot 9 jaar betalen een kortingstarief. Ze betalen namelijk maar slechts €6 euro per persoon. Kinderen van 10 jaar en ouder betalen €7 euro per persoon en dat is ook nog een prima prijs als je het vergelijkt met de gemiddelde dierentuin. Een ander voordeel is dat je gratis kunt parkeren. Bij veel andere parken is dat niet mogelijk en dan betaal je dubbelop.

Enerzijds betaal je dan al voor de entree, maar moet je ook nog eens betalen voor het parkeren. En je bent er doorgaans wel een lange periode, want je wilt natuurlijk alle dieren bewonderen. Dan kan de prijs al aardig hoog oplopen. Als je met een grote groep komt is het ook mogelijk om korting te krijgen, maar daarvoor moet je contact opnemen. De hoeveelheid korting en dergelijke wordt niet specifiek op de website vermeld.

Openingstijden en adres

Het voordeel is dat het park elke dag open is. Dit is handig voor mensen die een drukke agenda hebben, want dan weten ze zeker dat er altijd wel een dag is wanneer ze er heen kunnen gaan. Het park is altijd geopend van 10 tot 5 en at betekent dat je 7 uur plezier kan hebben! Het park is te vinden in Beesd en is gemakkelijk te bereiken met vervoer.

Voor actuele informatie zoals prijzen, openingstijden e.a. verwijzen wij je naar de website van Uilen-dierenpark de Paay.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Maak kennis met dierenpark Taman Indonesia