More #MNLK

Uitgaves in dure tijden die je wél moet doen

2 Mins read

Het zijn dure tijden, daar kunnen we niet omheen. Van stijgende prijzen in de supermarkt tot torenhoge hoge gasrekeningen. Het is dan ook meer dan ooit zaak om een beetje op de kleintjes te letten. Waar de één zijn wekelijkse etentje buiten de deur schrapt, zegt de ander al zijn abonnementen op. Allemaal om het financieel een beetje leuk te houden en het einde van de maand glansrijk te halen. Toch zijn er ook zaken waarvan wij zeggen; Bespaar er vooral níet op. Dit zijn vaak de keuzes waar je later behoorlijk spijt van krijgt. Welke kosten dat zijn? Wij zetten ze op een rij.

Altijd overal online

Ons leven is in een paar jaar tijd gedeeltelijk van offline naar online verplaatst. We mailen, appen en Facetimen wat af op onze smartphone. En dat niet alleen; 90% van de mensen wérkt zelfs via hun smartphone. Dat deze van goede kwaliteit is én lang meegaat is dan ook cruciaal. Investeren in bijvoorbeeld een nieuwe iPhone 14 is dan ook een keuze waar je nooit spijt van krijgt. Dit is een investering waar je werkelijk iedere dag nog blij mee bent. Het voorkomt vele ergernissen en momenten dat je uit de lucht bent doordat je niet bereikbaar bent. Daarnaast zijn goedkopere varianten vaak sneller stuk, is de batterij sneller leeg en zijn besturingssystemen niet meer te updaten. Allemaal irritaties die tijd kosten, maar vaak ben je ook uiteindelijk duurder uit.

Kwaliteit boven kwantiteit

Een nieuwe winterjas nodig? Of je sportschoenen echt aan vervanging toe? Op een shirtje kun je nog wel eens besparen, maar deze basics in je kast moeten echt van kwaliteit zijn. Winters worden steeds kouder, een goede winterjas maakt dan het verschil. Wanneer jij kiest voor een exemplaar wat jaren meegaat, zul je de hogere kosten er echt makkelijk uithalen. Hetzelfde geldt voor schoenen van goede kwaliteit, zeker bij sportschoenen. Wanneer je hier gaat voor een paar wat écht aansluit bij jouw voeten zul je zien dat het veel blessures voorkomt.

De innerlijke mens

Ook waar het gaat om eten is het goed om niet te bezuinigen. Natuurlijk kun je de supermarkt inruilen voor de gewone markt op straat, iets wat wij alleen maar toejuichen. Maar ruil verse groente nooit in voor goedkoop fastfood. Want ook van deze besparing zul je later de rekening krijgen. Slechte voeding gaat je ongetwijfeld meer bezoekjes aan de dokter opleveren op lange termijn, iets wat je natuurlijk ten allen tijde wilt voorkomen. Gezonde voeding helpt je vitaal te blijven.

Kortom, het zijn dure tijden en waarschijnlijk zal dit ook nog wel even zo blijven. Dat je hierdoor bewustere keuzes moet maken is een feit, maar maak deze keuzes niet alleen maar gericht op geld maar ook op andere zaken zoals levensvreugde en gezondheid. Want uiteindelijk heeft alles zijn prijs!

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Waarom private leasen ook voor jou interessant kan zijn