The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Uitleg: Het aansluiten van een Chromecast

2 Mins read

Steeds vaker kijken we filmpjes op onze laptop of telefoon. Een klein scherm is soms niet prettig om te kijken. Hoe gaaf is het dan als je deze filmpjes dan op je eigen tv kunt zien? Dat kan met een Chromecast. Maar wat is een Chromecast en hoe sluit je deze nou precies aan? In dit artikel lees je alles over de Chromecast.

Wat is een Chromecast?

Maar wat is nou precies een Chromecast? Een Chromecast is een kleine mediaspeler van Google, waarmee je filmpjes en muziek kunt streamen van je telefoon of laptop naar je tv. De Chromecast zit in de HDMI poort van je tv en zit met een adapter in het stopcontact. De Chromecast is zo verbonden met de Wifi.

Nu zullen sommige minder technische mensen onder ons zich misschien toch nog afvragen wat streamen nou precies is. Als je streamt, speel je een bestandje af op je computer, zonder dat deze opgeslagen wordt op de harde schijf van je computer.

Sinds Google dit apparaat op de markt bracht in 2013, zijn er verschillende types Chromecasts gemaakt: de Chromecast 2018, om naar je tv te streamen. De Chromecast Ultra, om op hoge kwaliteit naar je tv te streamen en de Chromecast Audio (niet meer verkrijgbaar), om muziek naar je speaker te streamen.

Zie ook:

Er zitten zowel voordelen als nadelen aan een Chromecast.

Pluspunten zijn:

  • Een Chromecast is goedkoop. Voor een paar tientjes heb je er al één.
  • Het gebruik van een Chromecast is gemakkelijk.
  • Een Chromecast is compatibel met veel apps.
  • Bij het gebruik van de Chromecast is geen extra afstandsbediening nodig.

De minpunten zijn:

Soms is een afstandsbediening toch wel handig. Deze heb je niet bij een Chromecast. Je kan alleen bestanden van het Internet afspelen op je tv, geen bestanden van je computer.

Hoe sluit je een Chromecast aan?

De Chromecast is eenvoudig in gebruik. In een paar simpele stappen heb je de Chromecast aangesloten op je tv:

  • Pak de USB-stroomkabel en sluit de ene kant aan op de Chromecast en de andere kant op de voedingsadapter. Het is altijd verstandig om de USB-stroomkabel en de adapter te gebruiken die bij de Chromecast zijn meegeleverd, omdat dat het beste resultaat geeft.
  • De tweede stap is dat je de Chromecast moet aansluiten op een HDMI-ingang op je tv.
  • Doe de voedingsadapter in het stopcontact.

Nu is de Chromecast klaar voor gebruik. Streamen maar en veel plezier!

Check ook deze video:

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Microsoft Teams is een programma dat in korte tijd enorm veel populariteit heeft verworven
Leestip -> Een Ziggo modem aansluiten doe je zelf