The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Uitvaartverzekering: dit wil je weten

2 Mins read

Overlijden, je uitvaart, je nabestaanden; je denkt er liever nog even niet over na. Je hierop voorbereiden door een testament op te stellen, wensen vast te leggen en een uitvaartverzekering af te sluiten, doen we vaak wel. Zo heeft bijvoorbeeld 70% van de Nederlanders een uitvaartverzekering afgesloten. In deze blog nemen we een paar belangrijke punten met je door, zodat je na kunt denken over wat een uitvaartverzekering kan betekenen voor je nabestaanden en jou.

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Een uitvaartverzekering wordt om verschillende redenen afgesloten. Eén van de voornaamste redenen om deze af te sluiten is het in bescherming nemen van je nabestaanden. Een uitvaart kost in Nederland namelijk zo’n €7.500,- tot €9.500,- en zo’n bedrag heeft niet iedereen zomaar ergens liggen. Wanneer je een uitvaartverzekering hebt afgesloten zullen deze kosten niet de verantwoordelijkheid worden van je nabestaanden. Ze ontvangen namelijk een bedrag om de uitvaart mee te regelen of krijgen zelfs hulp bij het regelen, liggend aan wat voor soort uitvaartverzekering je hebt afgesloten.

Welke uitvaartverzekeringen zijn er?

Je hebt zowel een naturaverzekering, als een kapitaalverzekering bij een uitvaart. Wanneer je een naturaverzekering afsluit, is er een compleet pakket aan uitvaartdiensten, wat wordt vergoed door de uitvaartverzekeraar. De uitvaartverzorger is in dat geval vaak een uitvaartverzorger vanuit de uitvaartverzekeraar. Deze zal samen met nabestaanden de uitvaart regelen. Dit neemt niet alleen financiële zorgen weg, maar het neemt dus ook veel werk uit handen.

Daarnaast heb je de kapitaalverzekering. Bij deze verzekering wordt er na je overlijden een van tevoren afgesproken bedrag uitgekeerd. De door jou gekozen begunstigde kan hiermee je uitvaart regelen en bekostigen. In dat geval ligt de organisatie hiervan volledig bij de nabestaanden. Dit is bijvoorbeeld een goede match wanneer je een uitvaart in het buitenland wenst.

Hoeveel kost een uitvaartverzekering?

Er is geen vaste premie voor uitvaartverzekeringen. De premie kan namelijk per persoonlijke situatie verschillen. Zo hebben je leeftijd en gezondheid een impact op de premie die je betaalt. Er kan bijvoorbeeld worden gevraagd of je rookt, of gerookt hebt in het verleden. Daarnaast verschilt de premie natuurlijk ook afhankelijk van de soort uitvaartverzekering die je afsluit en de verzekerde periode. Sluit je een naturaverzekering af, of kies je voor een kapitaalverzekering? De premie is bijvoorbeeld verschillend, liggend aan het bedrag dat uitgekeerd moet worden na je overlijden. Je kunt natuurlijk je premie vrijblijvend laten berekenen door uitvaartverzekeraars. Op die manier weet je gelijk wat je kunt verwachten.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: