Business & Luxury #MNLK

Van bromfiets naar auto: Wat gebeurt er met uw schadevrije jaren?

2 Mins read

In een brommerverzekering bouwt u schadevrije jaren op. Kunt u de opgebouwde jaren ook meenemen naar een autoverzekering? Dat heeft namelijk als voordeel dat u de premie voor de autoverzekering kunt drukken. Zeker voor jongeren die nog niet eerder een autoverzekering op naam hebben gehad.

Door schadevrij rijden bouwt u schadevrije jaren op in de brommerverzekering. Zodra u uw autorijbewijs heeft, wilt u de bromfiets waarschijnlijk inruilen voor een auto. Bij het verzekeren komt u erachter dat sommige verzekeraars jonge bestuurders zonder aantoonbaar schadevrij verleden een hoge premie in de maag splitsen. Met de opgebouwde jaren in de bromfietsverzekering kunt u de financiële schade beperkt houden. Helaas doen de meeste autoverzekeraars niets met de in een brommerverzekering opgebouwde jaren.

Waarom zijn schadevrije jaren belangrijk?

Verzekeraars belonen het schadevrij rijden met een korting op de premie. Naarmate u langer schadevrij rijdt, ontstaat er ook recht op een hogere korting op de premie. De korting kan oplopen tot 75 procent bij de meeste verzekeraars. Er zijn zelfs verzekeraars die de korting op laten lopen tot boven de 80 procent. Een goedkope bromfietsverzekering vind je bij Diks.

Hoe gaan autoverzekeraars om met deze schadevrije jaren?

In een bromfietsverzekering opgebouwde jaren hebben weinig waarde voor de autoverzekering. Ze worden namelijk niet meegenomen bij het bepalen van de premie voor een autoverzekering. De rijervaring op een bromfiets heeft volgens verzekeraars weinig effect op de kans op een ongeval met een auto. Helaas heeft u voor de auto dus niets aan de op de bromfiets opgebouwde jaren.

Wat kunt u met de op de bromfiets opgebouwde schadevrije jaren?

Helaas weinig voor de autoverzekering. U kunt ze wel weer gebruiken als u toch weer een scooter of bromfiets verzekert op uw naam. Let er wel op dat de opgebouwde jaren niet onbeperkt geldig blijven. Na een aantal jaren kunnen ze vervallen.

Hoe kunt u zich als jonge beginnende bestuurder toch goedkoop verzekeren?

Jongeren kiezen er vaak voor om na het kopen van hun eerste auto te kiezen voor een verzekeraar waar de ouders ook bij verzekerd zijn. Vaak is dat niet verstandig. Veel verzekeraars vragen namelijk een torenhoge premie voor beginnende jonge bestuurders. Tot 24 jaar gelden er vaak extra hoge premies, omdat deze leeftijdsgroep naar verhouding vaker schades veroorzaakt. Toch wil dat nog niet zeggen dat u maandelijks een hoog bedrag kwijt bent aan premie voor de autoverzekering. De hoogte van de premie verschilt namelijk sterk per verzekeraar. Door te vergelijken op Diks.nl kunt u toch op een redelijke premie uitkomen.

Related posts
More #MNLK

Ondernemer? Deze verzekeringen kunnen niet missen!

2 Mins read
Als ondernemer loop je bepaalde risico’s. Je kunt je indekken tegen deze risico’s door jezelf en je bedrijf te verzekeren. Helaas zijn…
More #MNLK

Bedrijfswagens naar Nederland verhuizen

2 Mins read
Verhuis je vanuit Midden- en Oost-Europa naar Nederland, ga je hier als ondernemer werken en neem je een bedrijfsauto mee? Dan zijn…
More #MNLK

Waarom een begrafenisverzekering een must is

3 Mins read
Let’s talk abouth death… Misschien niet zo’n leuk onderwerp, maar wel belangrijk. Wekelijks gaan er namelijk bijna 3000 Nederlanders dood, blijkt uit…