The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Van de Noordkaap tot aan Helsinki en van Lapland tot aan Oslo

2 Mins read

Tijdens een caravan vakantie in Scandinavië kun je het allemaal zien. Scandinavië is het noordelijkste deel van Europa en bestaat uit de landen Noorwegen, Zweden en een deel van Finland. Voor natuurliefhebbers is de regio één groot hoogtepunt. Je rijdt van de gletsjers naar de prachtige fjorden en via de grote meren langs de prachtige steden. Kortom, Scandinavië is een plek waar je alles vindt wat je maar wilt tijdens een caravan vakantie.

Helsinki – De stad van de mode

Deze hoofdstad van Finland staat beter bekend als Europese design hoofdstad. In de stad zijn ontzettend veel mooie gebouwen te vinden zoals de Domkerk van Helsinki, een gebouw waar 22 jaar aan gebouwd is. In de kerk worden regelmatig concerten gehouden. Ook het belangrijkste plein van Finland is te vinden in Helsinki. Het Senaatsplein is enorm en versierd met vele prachtige gebouwen in neoklassieke stijl. Zelfs het Centraal Station van Helsinki is indrukwekkend. Op dit enorme station, passeren dagelijks 20.000 passagiers uit alle hoeken van Europa.

Natuurgeweld in Noorwegen

De prachtige fjorden van Noorwegen zijn een attractie op zich. De fjorden zijn soms wel 1000 meter hoog en lopen kilometers ver het land in. De bekendste attracties zijn bijvoorbeeld de Preikestolen. Dit enorme rotsplateau hangt 600 meter boven het water in de Lysefjorden. Het is een hele tocht naar de Preikestolen, want je bent ongeveer drie uur onderweg, maar dat is het zeker waard want vanaf het plateau is het uitzicht adembenemend. Scandinavië beschikt ook over het meest noordelijkste puntje van Europa, de Noordkaap. Dit is een plek waar maar weinig mensen komen en is erg geschikt voor de echte avonturier. Vanuit de dorpjes zijn er boottochten te boeken waarbij je ongelooflijk dicht bij walvissen en zelfs orka’s kunt komen!

Met de caravan reizen door het prachtige Scandinavië

Indien je ervoor gekozen hebt om met de caravan een mooie reis te maken door het unieke Scandinavië, dan kan het zijn dat je aan veel zaken moet denken alvorens je kan vertrekken. Van wat je allemaal mee gaat nemen tot aan het controleren van je auto en caravan. Vergeet ook vooral de koppeling tussen je caravan en auto, en de trekhaak niet te controleren voor vertrek.  Mocht je trekhaak aan vervanging toe zijn, of beschik je over helemaal nog geen een, dan vind je via de zoekfunctie van Rameder gemakkelijk de juiste voor jouw auto. Op het internet zijn ook genoeg lijstjes te vinden die je helpen bij het inpakken; op deze pagina van de ANWB vind je er bijvoorbeeld een aantal.

Heb jij een ervaring met het rondtrekken door Scandinavië met jouw caravan, deel dan jouw tips hieronder, deze zijn van harte welkom.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Met je vrienden of familie naar het mooie Dalmatië
En deze: Top 5 bijzondere glamping accommodaties in Frankrijk

Related posts
Relax & Travel #MNLK

Fjordenmagie tijdens de Ingunn

2 Mins read
Noorwegen is het land voor de moderne ontdekkingsreiziger. Door velen wordt Noorwegen gezien als meest bijzondere land ter wereld. De verscheidenheid van…
Relax & Travel #MNLK

Verken Scandinavië met de auto

3 Mins read
Scandinavië is een groot en uitgerekt gebied met veel natuur, leuke steden en bijzondere dieren. Logisch dat je na één vakantie nog…
Relax & Travel #MNLK

Dit is de cast van La Casa de Papel

2 Mins read
La Casa de Papel is een internationaal pareltje op Netflix. Deze Spaanse serie is wereldwijd een groot succes. Voor de mensen die…