The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Van het wandelen in de bijzondere bergen in Karinthië tot het zwemmen in het heldere water van de Adriatische zee

1 Mins read

Van de heerlijke Apfelstrudel in Oostenrijk tot de altijd zo rijke Kroatische keuken. Je beleeft het allemaal tijdens een verblijf aan Oostenrijk en Kroatië.

Wat is er allemaal te beleven?

In het zuiden van Oostenrijk ligt de deelstaat Karinthië. Deze deelstaat is op een ideale afstand van Kroatië. Karinthië is een geweldige streek voor (berg)wandelaars, fietsers, mountainbikers en andere sportievelingen. Grote steden zijn Klagenfurt en Villach. Karinthië telt wel meer dan 1200 meren. Tijd voor een heerlijke duik dus!

Voor de minder sportieve mens is er ook genoeg te doen. Er zijn bijvoorbeeld verschillende attractieparken zoals Heidi Alm Falkert en Minimundus. De laatste heeft wel iets weg van ons Madurodam.

Het vastenland in Kroatië is net zo fascinerend als de eilanden. Kroatië staat bekend om de vele grotten, waarvan de grotten in Skocjan de fascinerendste zijn. Ook fascinerend zijn de watervallen in Nationaalpark Krka. In Nationaalpark Krka kun je ook heerlijk wandelen en in de zomer zelfs zwemmen. Bekende steden zijn Split en Zagreb.

In Split staat de Ivan Mestrovic Gallery, een prachtige collectie beelden. In Split en Zagreb kun je ook leuk winkelen. Daarnaast kun je oude steden bezoeken zoals Stari Grad en Zadar. Stari Grad is de oudste Plaats in Kroatië en in Zadar vind je nog bijzondere Romeinse ruïnes.

Wanneer ben je van plan om naar deze landen te gaan? In de maanden juli en augustus heb je zelfs nog de meeste kans op veel uren zon. Zorg tijdens de rondreis wel voor luchtige kleding en voldoende water. Ook zonnebrand is geen overbodige luxe. Zeker wanneer je een duik neemt, of een flinke wandeling maakt bovenin de bergen, kun je snel verbranden.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Istrië in Kroatië is misschien wel een van de mooiste plekken van heel Europa

Related posts
Relax & Travel #MNLK

Met je vrienden of familie naar het mooie Dalmatië

3 Mins read
Dalmatië is een prachtige provincie van het veelzijdige Kroatië. Het zuiden van het land staat bekend om historische steden zoals Dubrovnik en…