The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Van plan om een leren bank te verven?

2 Mins read

Leer is een prachtig materiaal dat al jaren als bedekking wordt gebruikt voor banken en stoelen. Leer zit lekker, gaat lang mee en is gemakkelijk schoon te maken. Dat maakt het dan ook populair bij veel families en gezinnen. Daarbij biedt leer ook de mogelijkheid om geverfd te worden, dit kan zijn om kreuken te fixen, de kleur te boosten of om het geheel gewoon een nieuwe tint te geven. Je hebt voor leer speciale verf nodig die in verschillende vormen en maten komt. In dit artikel lees je meer over het boosten van een leren bank.

Boosten en kleuren van een leren bank

Men is vaak zuinig op leer van een bank en het is daarom belangrijk dat je het regelmatig onderhoud. Door het leer regelmatig een boost te geven, zorg je dat het minder snel gaat scheuren of breken. De juiste leerverzorgingsproducten zijn hierbij belangrijk. Er zijn verschillende soorten leerverzorgingsproducten die bijvoorbeeld de bank minder ‘shiny’ maken of scheuren kunnen repareren. Ook houdt een booster product of verzorgingsproduct het leer soepel.

Elke soort materiaal zal over de tijd heen haar kleur verliezen door blootstelling aan de zon. Dit gaat bij leer meestal niet zo snel, maar het kan een goede reden zijn om het regelmatig te verven.

Speciale leerverf

Bij een leren bank verven is het belangrijk dat je vet, scheuren, barsten en vlekken gereinigd, zodat de verf zich goed en egaal kan hechten. Vervolgens dient het leer heel licht geschuurd te worden met een zeer fijn schuurpapier. Vervolgens is het tijd om de verf heel goed te roeren en secuur aan te brengen op het leer. Leerverf bestaat uit speciale ingrediënten die het geheel elastisch maken. Des te dunner de verf wordt aangebracht, des te beter het resultaat. Het is hierbij beter om een aantal dunne lagen aan te brengen dan in een keer een dikke laag. Het is belangrijk dat je de verf tussen de lagen door genoeg ruimte geeft om te drogen. Als je dit niet doet, kunnen er ophopingen van verf ontstaan of bubbels tussen de lagen.

Leren bank

Soorten leerverf

Er zijn verschillende soorten kleuren leerverf die gemakkelijk online te bestellen zijn. Standaard leerkleuren drogen met een lichte glans. Ook bestaat er zogenaamde neon-leerverf die een meer matte uitstraling geven aan het leer.

Na het verven van de bank, is het belangrijk om een goede finisher te gebruiken. Dit is een beschermlaag die zorgt dat de verf langer blijft zitten en niet gemakkelijk beschadigd raakt, ook zorgt deze afwerking dat de kleur van het leer een zelfde tint krijgt.

Vergelijk de verschillende soorten verf en de bijbehorende doelen goed voordat je deze bestelt, zo kom je niet voor verrassingen te staan. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Leerverfshop.nl.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Geef jouw vriendin het perfecte cadeau!
En deze: Wat draag je allemaal bij je op een dag?