The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

Van plan om snel te gaan solliciteren? Haal deze woorden van je cv af!

3 Mins read

Je curriculum vitae is een soort visitekaartje voor je toekomstige werkgever, maar wat hoort erop en wat niet? Er zijn namelijk enorm veel woorden die je beslist niet moet gebruiken op je cv!

Pak dus gauw je cv erbij en haal deze woorden er meteen af!

Expert

Het is een duur woord dat je maar beter niet kunt gebruiken. Want wanneer ben je nou echt een expert? Je werkgever kan beter bepalen of jij een expert bent of niet, uit een gesprek kun je immers niet uitmaken of iemand super slim is of enorm dom.

Ninja, superster of rockstar

Ja, deze woorden worden ook wel eens gebruikt op een cv, maar doe maar niet. Het is namelijk best een beetje vreemd om deze woorden te gebruiken in je cv. Tenzij je echt mag zeggen dat je een van deze gedaantes bent dan oke. Dit soort dingen kun je maar beter voor jezelf houden.

Resultaatgericht

We komen opnieuw bij een woord dat eigenlijk een beetje vanzelfsprekend is. Wanneer je aan het werk gaat wil je natuurlijk het beste resultaat behalen. Het lukt misschien niet altijd maar je blijft resultaatgericht werken!

Hardwerkend

Wanneer je gaat werken bij een bedrijf zal het de eerste maanden flink aanpoten zijn. Je moet dus hardwerkend zijn om überhaupt een baan te krijgen. Het is dus niet iets wat je hoeft te benoemen, je toekomstige werkgever moet er eigenlijk al vanuit gaan dat je hardwerkend bent!

Negativiteit

Het woord klinkt al niet lekker, negativiteit. Je wilt namelijk een nieuwe baan, dus positiviteit! Wees vrolijk op je cv, gebruik een goede foto en laat zien dat je er klaar voor bent. Niemand zit te wachten op iemand die geen zin heeft om te werken, maar het puur doet omdat het ‘moet’.

Werkloos

Wanneer je gaat solliciteren ligt het vaak voor de hand dat je geen werk hebt. Om dan in je cv ook nog eens te gaan benoemen dat je werkloos bent heeft geen zin. Pronk juist met de baantjes die je al wel hebt gehad, zo laat je de recruiter weten dat je ervaring hebt!

Verantwoordelijk voor

Je cv is de ideale plek om te laten zien wat je bereikt hebt in je leven en werkvlak. Zorg er dan ook voor dat je er alles op zet, maar laat het dan ook daadwerkelijk zien. Heb jij bijvoorbeeld een waanzinnige video bewerkt? Plaats het linkje in je cv zodat de recruiter kan zien wat je kan!

Pro met Java en PowerPoint

Het klinkt een beetje sullig als je dit soort ‘kwaliteiten’ toevoegt aan je cv aangezien zo’n beetje iedereen dit wel onder de knie heeft. Ben je bijvoorbeeld enorm goed in speechen of het bewerken van foto’s? Zet dan zoiets op je cv in plaats van dingen die totaal niet relevant zijn.

Eerste of derde persoon

Ga ook niet in de eerste of derde persoon praten, maar gewoon in de ik-vorm. Anders gaat je cv er misschien een beetje raar of vaag uit zien en dat wil je niet. Blijf gewoon jezelf!

Objectief

Op je cv hoort eigenlijk alleen maar informatie dat er toe doet. Het heeft dus totaal geen zin om objectief te zijn op je cv, het wordt namelijk vanzelf wel helder of je objectief bent of niet.

Referenties op aanvraag

Referenties horen op je cv en zouden niet nog moeten aan worden gevraagd. Zorg er dus voor dat ook dat op je cv staat en dat je niet een week later een mailtje terug krijgt van je recruiter. Dat wil je natuurlijk wel, maar je wilt een positief mailtje terug!

Synergie

Wellicht heb je nog nooit van dit woord gehoord, maar ga hem ook niet gebruiken. Zorg ervoor dat je makkelijke taal gebruikt die voor iedereen begrijpbaar is. Dit soort aparte en moderne woorden zijn niet bij iedereen bekend en als je niet begrijpt wat er op een cv staat kun je er weinig mee!

Succes! 🙂


Lees ook: Moeite met het bereiken van je doelen? Je bent vaak zelf het probleem!
Related posts
More #MNLK

Ondernemer? Deze verzekeringen kunnen niet missen!

2 Mins read
Als ondernemer loop je bepaalde risico’s. Je kunt je indekken tegen deze risico’s door jezelf en je bedrijf te verzekeren. Helaas zijn…
More #MNLK

Waarom een socialemedia strategie voor adverteren

3 Mins read
Sociale media vormen een cruciaal onderdeel van het moderne leven. En omdat bedrijven afhankelijk zijn van klanten om succesvol te zijn, kunnen…
Business & Luxury #MNLK

Dit kun je leren van een cursus time management

2 Mins read
Ben je aan het kijken naar een cursus time management? Dan moet je goed weten wat jou allemaal te wachten staat. Het…