The Online Lifestyle Magazine 

Drinks & Food #MNLKMore #MNLK

Vanavond aan de aardappels? Maar hoelang moeten ze koken?

1 Mins read

Of je nu aardappels kookt voor een salade, als een bijgerecht met lookboter of voor met een lekker stukje vlees, je wil dat ze altijd perfect gekookt zijn! Er zijn een aantal dingen die je in de gaten moet houden om de textuur en de smaak goed te hebben. Wij geven je graag een paar simpele tips om aardappelen te koken.

Aardappels koken?

Aardappelen koken is vaak de eerste stap op weg naar een andere maaltijd, zoals geroosterde aardappelen of puree. Het type aardappel dat je kiest, zal hier een invloed op hebben. Als je er puree van gaat maken of ze gaat bereiden in een saus, dan is bijvoorbeeld een Desiree een goede keuze. Maar wanneer je er een salade mee maakt, dan moet je een aardappel kiezen met minder zetmeel, zoals bijvoorbeeld Charlotte.

De voorbereiding

Spoel de aardappelen goed af om vuil te verwijderen en snij slechte stukken of scheuten weg. Sommige mensen schillen de aardappelen vooraleer ze te koken, maar wij zouden aanraden om de schil eraan te laten. Dit zorgt ervoor dat de voedingsstoffen, de smaken en vitamines niet verloren gaan tijdens het koken. De kooktijd kan verminderd worden als je de aardappelen in stukken snijdt.

Hoelang moeten aardappels koken?

Heel belangrijk hier is dat je koud water gebruikt in plaats van kokend water. Als je het water eerst kookt, dan zal de buitenkant sneller koken dan de binnenkant wat zal resulteren in een ongelijke textuur. Vierkante, kleinere stukken moeten ongeveer 15 minuten koken, terwijl grotere stukken of hele aardappelen ongeveer 20-25 minuten nodig hebben. Om te controleren of ze gaar zijn, prik je met de punt van een mes in de aardappel om te zien hoeveel weerstand er is. Als de punt er gemakkelijk ingaat, zijn ze gaar!

De aardappelen laten afdruipen

Laat de aardappelen meteen na het koken afdruipen, zodat ze niet helemaal klef worden. Maak je geen zorgen dat ze koud zouden worden, ze behouden immers hun warmte heel goed wanneer ze in een afgedekte kookpan zitten.

Related posts
Drinks & Food #MNLK

Met veel plezier je eigen maaltijden bereiden in de keuken

3 Mins read
Eten is een belangrijk onderdeel van ons leven. Zonder te eten kunnen we namelijk niet bestaan. ’s Avonds is het in Nederland…
Drinks & Food #MNLK

Zo twijfel je nooit meer over wat je moet eten!

2 Mins read
Je kent vast en zeker die momenten dat je jezelf afvraagt: wat zullen we eten? Maar wees gerust, je bent zeker niet…
Drinks & Food #MNLK

Zelf koken, maar wel met een beetje hulp

2 Mins read
Een uitgebreid diner helemaal zelf, vanaf de basis bereiden. Een flinke klus! Nu veel mensen meer en meer de keuken induiken, en…