The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Veel Nederlanders pakken jaarlijks de tent of caravan in om heerlijk een paar weken te gaan kamperen in Italië

2 Mins read

Het unieke gevoel van vrijheid en rust dat buitenleven en slapen in tent of caravan geeft brengt een mens helemaal tot rust. Al helemaal als dit op een camping in Italië is! Italië kent een zeer divers landschap dat voor ieder wat te bieden heeft. Van prachtige groene meren, tot witte bergtoppen, warme stranden en historische steden. De camping in Italië is daardoor voor zowel gezinnen als jonge koppels of oudere stellen een zeer aantrekkelijke verblijfplaats.

Genieten op de camping in Italië

Voor heerlijk weer, prachtige steden en knusse restaurantjes met heerlijk eten moet je natuurlijk in Italië zijn. De gemiddelde camping in Italië is daarom veelal gepositioneerd in de buurt van toeristische trekpleisters. Denk staanplaatsen voor tenten en caravans te bieden, als kant en klare huisjes of stacaravans. De warme droge lucht die het midden en zuiden van Italië kennen zorgen dat het goed uit te houden is in de buitenlucht. Naarmate je verder naar een camping in Noord Italië gaat zul je merken dat er meer groen is en dat de temperaturen ietwat lager liggen.

De Camping Noord-Italië biedt ook prachtige bergtochten die grenzen aan onder andere Zwitserland. In dit gebied is de kans op regen uiteraard iets groter, maar de uitzichten des te mooier!

Italy

Historische trekpleister buiten de camping Italië

De gemiddelde familie camping in Italië heeft enorm veel te bieden. Van banden banen tot prachtige zwembaden, idyllisch aangelegde staanplaatsen en natuurlijk knusse restaurantjes. Maar buiten de camping om vindt je in Italië ongekend veel toeristische trekpleisters. Italië is het land waar de renaissance zo goed als geboren is. Het komt dan ook om in prachtige paleizen en basilieken. Ook de knusse straatjes, eeuwenoude huizen en authentieke cuisine maken Italië een heerlijke plek om te zijn.

Als je van mooie steden houdt, waar je zowel overblijfselen van de oudheid als meer moderne straten met fijne winkels houdt, is Rome zeer aan te raden. Boek een camping Italië in de buurt van deze wereldstad en je kunt gemakkelijk met de metro, bus of fiets naar de stad. Verder naar het zuiden kun je ook genieten van steden als Napels, Florence of Bologna. Houd je meer van een Camping Noord-Italië? Dan lees je hieronder welke locaties voor de camping Noord-Italië allemaal aan worden geraden.

Napels

Mooie steden rondom je camping Noord-Italië

Een mooie camping Noord-Italië is niet moeilijk te vinden. Rondom Milaan, Verona of Venetië vind je honderden verschillende plekken (groot en klein) waar je enkele nachtjes of een paar weken kunt kamperen. Een populaire Camping Noord-Italië met prachtig uitzicht is La Rocca Camp bij Verona. De camping ligt tegen een berg aan die over de zee uitkijkt. Vanaf onderaan de camping is het 50 meter naar het strand.

Houd je meer van een rustgevende vakantie op een camping Noord-Italië? Dan is een aangeraden locatie camping Villaggio Italgest. Ook deze camping ligt maar enkele meters van het strand en is gericht op een rustvakantie en minder op een familievakantie.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: In Italië wonen? Deze dingen moet je weten

Related posts
More #MNLK

In Italië wonen? Deze dingen moet je weten

2 Mins read
Het is een prachtig land om te wonen. Het leven is er langzamer, goedkoper, simpeler en veelal meer gericht op de natuur….
Relax & Travel #MNLK

4 highlights van het Gardameer

1 Mins read
Het grootste meer van Italië is het Gardameer en het is tevens een belangrijke toeristische trekpleister. Per jaar komen miljoenen toeristen naar…