Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLKSoul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Vergeet die slappe voornemens en vage doelen, schrijf een doelgericht Action Plan voor 2020

2 Mins read

Als ik ergens van op tilt kan raken zijn het wel vage doelen, slappe voornemens en dromen die niet veranderen in plannen en vervolgens in herinneringen. Dat moet dit jaar anders mannen!

Vorig jaar schreef ik ‘Vergeet voornemens en doelen, schrijf een Action Plan voor 2019!‘, een sterk betoog om serieus je doelen aan te pakken met serieuze onderbouwing en een stevig stappenplan zodat je het daadwerkelijk voor elkaar krijgt. Maar eerst…

Hoe verliep mijn Action Plan voor 2019 dan?

Nou, ik kan met trots zeggen dat het een fantastisch succesvol jaar was! Mijn uitgewerkte doelen zijn voor 90% voltooid, geslaagd en gelukt!

Zo heb ik 17 boeken over persoonlijke ontwikkeling gelezen, train ik nu standaard 4x per week, doe ik standaard aan intermittent fasting tussen 9.00 en 18.00, heb ik de Strongmanrun voltooid, heb ik meegedaan met de Wim Hof Methode, mijn business vernieuwd, personeel ingehuurd en meer dan de gewenste omzet gehaald, verstandige financiële buffers voor mezelf opgezet, de gewenste reizen gemaakt (Parijs, IJsland, Keulen, Boedapest) en ervoor gezorgd dat ik zo sterk werd dat ik (bijna) 500 kilo kon tillen met de grote 4 compounds.

Daarnaast heb ik voor mezelf ook the meaning of life gevonden, mijn eigen interpretatie van God gevonden en mijn eigen grote missie/hoofdprincipe/vlam gevonden. What a great year!

90% is niet 100% vriend!

Je kunt wel denken: “ja maar, je hebt maar 90% van je doelen bereikt, dat is niet 100% vriend!”. Dat is een vervelende manier om naar progressie en inzet te kijken. Als jij een miljoen cash wil hebben en je werkt er keihard aan en je behaalt 900.000 euro, dan is dat geen falen, maar dan heb je gewoon godverdomme 9 ton bij elkaar gekregen! Hopppaaa!

Ik ben extreem content dat ik zoveel van de doelen heb behaald. Wat ik niet heb behaald zijn twee dingen: ik tilde op 20 kilo na de 500 kilo challenge net niet en ik zit qua bodyfat percentage nog niet waar ik zit. Ondanks dat, ben ik wel ontzettend dicht in de buurt van beide doelen! Ik ben aanzienlijk sterker geworden en de bodyfat percentage is significant lager dan voor 2019. Dus, kijk niet zo stram naar de volmaaktheid van doelen, als je het nagenoeg hebt gehaald is ook top!


5 tips voor je Action Plan 2020

1) Maak het concreet: wat betekent exact wat je wil?
Voorbeeld: je wil fit worden. Hoe fit? Wat betekent dat exact?
Voorbeeld 2: je wil meer geld verdienen. Hoeveel meer? En hoe ga je dat krijgen?

2) Per wanneer is het gelukt?
Voorbeeld: Je wil een halve marathon lopen. Per wanneer moet je dat kunnen? Hoeveel tijd heb je nodig om voor te bereiden?

3) Hou het realistisch
Voorbeeld: je wil een miljoen euro contant op de rekening. Pffff, is dit wel realistisch? Of is 50.000 euro realistisch en haalbaar? Ik gis het laatste, vooral als je van niks komt en geen business hebt lopen. 

4) Deel het op in subdoelen
Voorbeeld: je wil 20 kilo afvallen. Val eens eerst 5 kilo af en herhaal dat.
Voorbeeld 2: je wil een nieuwe taal beheersen. Begin eens eerst met wat Youtube-video’s en blogs voor de basics en kijk of je het dan nog steeds wil. Begin daarna pas met een cursus en/of de boeken. Gedoseerd leren is de sleutel tot succes.

5) Schrijf het op en het wordt écht

Pas wanneer je jouw doelen + actiestappen uitschrijft, wordt het écht. Dan is het ineens een onderbouwd plan die je gedurende dit jaar er weer bij kan pakken om je eraan te blijven herinneren wat je doelen zijn.

Pro-tip: gebruik Evernote en laat die syncen met je smartphone en andere apparaten zodat je constant makkelijk bij je notities kan om te zien hoe het gaat.


Succes met het schrijven van je Action Plan en laat me weten halverwege 2020 hoe het je bevalt! 🙂

Related posts
Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLKSoul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

The Big 5: welke vijf grote dingen wil jij gedaan hebben in je leven?

1 Mins read
Heren, denken jullie wel eens diep na over wat je nou eigenlijk allemaal wil doen met je leven? Want ik merk dat…
Business & Luxury #MNLK

Wat te doen met je geld tijdens de corona-crisis en de komende recessie?

1 Mins read
2020 is voor niemand volgens plan aan het verlopen. De corona-crisis, de lockdown en de komende monster-recessie gaan dit jaar een uiterst…
Business & Luxury #MNLK

Dit is de belangrijkste vaardigheid om anno 2020 (en later) te beheersen

1 Mins read
We worden tegenwoordig overrompelt met informatie en onze concentratieboog is absurd kort geworden. Dat betekent dat onze focus all over the place…