The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Vergeet voornemens en doelen, schrijf een Action Plan voor 2019!

2 Mins read

Voornemens hebben is tegenwoordig niet meer cool. Dit komt mede doordat mensen na enkele weken al afhaken en terugvallen in hun oude patronen. Nieuw gedrag aanleren is moeilijk, vooral als het echt veel constante moeite kost. Doelen opschrijven is een prima manier, maar ik heb iets beters! We schrijven voor 2019 een Action Plan!

Actie is het magische woord om doelen te verwezenlijken, het is wat je herhaaldelijk uitvoert zodat je jouw (dag)dromen uit laten komen. Een lijstje met doelen opschrijven is doorgaans geadviseerd, maar ik prefereer een sterk actieplan!

Met doelen opschrijven neigen mensen niet specifiek genoeg te zijn HOE ze die doelen gaan aanpakken. En per wanneer zijn ze voltooid.

Met een Action Plan schrijf je uit wat je exact wil bereiken en vervolgens in enkele stappen hoe je dat voor elkaar krijgt.

Eigen voorbeeld / mijn Action Plan voor 2019

Ik noteer hier enkele van mijn doelen voor 2019, met hoe en wanneer ik dat wil hebben gerealiseerd. Ik focus mij in dit voorbeeld op mijn gezondheidsdoelen voor het nieuwe jaar.

> > > > Strong Man Run voltooien

Op 1 september voltooi ik de Strong Man Run, hiervoor moet ik in vorm raken. Hoe ga ik dit doen?

> Bodyfat naar 18%
Wanneer: in het voorjaar (jan/febr/maart)
Hoe: intermittent fasting toepassen, 4x per week trainen, letten op mijn macro’s en calorieën met MyFitnessPal zodat ik niet meer dan 2700kcl per dag eet en hierdoor een halve kilo per week afval. Geen alcohol, minimaal fastfood, geen frisdrank en geen pindakaas (mijn achilleshiel haha).

> De grote vier naar 500kg

Met de grote vier compound oefeningen wordt je oersterk. Je hele lijf krijgt door deze heftige oefeningen een upgrade naar beter. Ik wil naar de 500 kilo collectief. Dat betekent dat ik met deadlift, benchpress, military press en squat totaal zo’n 500 kilo weg kan tillen. Nu zit ik op 1 rep op 130 kilo deadlift, 125 kilo benchpress, 70 kilo military press en 120 kilo squat. Dat is samen 445 kilo. Ik moet dus nog 55 kilo meer gaan tillen. Verdeel en heers dus!

Wanneer: in het eerste halfjaar (jan t/m juni)
Hoe: twee keer per week deze grote vier uitvoeren in de gym.

> Preppen voor Strongmanrun

Dit wordt mijn allereerste run ooit! Ik ben totaal geen hardloper en zal heel wat oefeningen moeten leren beheersen wil ik de Strongmanrun voltooien. Het is totaal 7 kilometer hardlopen en ik heb 23 obstakels te trotseren.

Wanneer: van januari tot september
Hoe: in het voorjaar 1x per week oefenen op de Strongman oefeningen en cardio verbeteren (fietsen, boksen, hardlopen, battleropes). Vanaf april 2x per week focus op hardlopen en de obstakels. Must buy: hardloopschoenen!


En nu jij

Hopelijk heb ik met dit voorbeeld duidelijk gemaakt hoe een actieplan veel beter jouw vooruit helpt dan alleen maar neer te kladden: “Een marathon lopen.”. Maak je doelen concreet, haalbaar, schaalbaar en werk uit hoe je het gaat voltooien.

Dit Action Plan is ook ideaal voor zakelijke doelen, omtrent je persoonlijke ontwikkeling en ook qua fun, travel & family.

Ik heb bijvoorbeeld ook staan; 12 boeken lezen (met welke exact ook), welke reizen ik ga maken (o.a. IJsland) en wat ik graag wil bereiken met mijn huis en gezin.

Succes broeder, en laat me weten of dit artikel je geholpen heeft.

Related posts
Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLKSoul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

The Big 5: welke vijf grote dingen wil jij gedaan hebben in je leven?

1 Mins read
Heren, denken jullie wel eens diep na over wat je nou eigenlijk allemaal wil doen met je leven? Want ik merk dat…
Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLKSoul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Dit is de reden waarom je voornemens nu alweer mislukt zijn

1 Mins read
Zoals jullie van mij weten heb ik een hekel aan slappe voornemens. Het mist namelijk structuur. Er zit geen doordacht plan achter…
Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLK

The Art of Improvement laat ons op een simpele werkwijze zien waarmee je elk doel gaat halen!

1 Mins read
Ben je op dit moment bezig met het stellen of bereiken van je doelen? Dan is deze video ongetwijfeld iets voor jou….