More #MNLK

Verhuizen? 5 tips om het soepel te laten verlopen

2 Mins read

Ga je binnenkort verhuizen? Dan zal je alles in jouw huis goed moeten inpakken om mee te nemen naar jouw nieuwe woning. Kan je wel wat hulp gebruiken bij het inpakken van jouw inboedel voor de verhuizing? Lees dan vooral verder voor een aantal handige tips op dit gebied.

Spullen kritisch bekijken

Hoe minder spullen je in jouw bezit hebt, hoe soepeler de verhuizing zal verlopen. Het is handig om alle spullen te bekijken. Doe dit vooral op een kritische manier. Er zullen vast en zeker spullen tussen zitten die je helemaal niet meer gebruikt of gaat gebruiken. In dat geval kan je deze spullen het beste weg doen. De spullen kan je weggeven aan mensen of verkopen. Zo kan je misschien wat geld bij elkaar verzamelen voor iets anders in jouw nieuwe woning.

Op tijd beginnen

Een andere belangrijke tip voor het verhuizen, is dat je op tijd begint. Het gaat echt niet werken als je op het laatste moment begint met inpakken. Dit kan voor veel stress zorgen en dan gaat de verhuizing alles behalve soepel verlopen. Maak dus ruim van tevoren al een goede planning. In die planning kan je opnemen wanneer je welke ruimte gaat inpakken. Je kan deze tip natuurlijk prima combineren met de vorige tip over alle spullen kritisch bekijken.

Verhuisdozen gebruiken

Om de spullen op een goede manier te verhuizen, kan je het beste verhuisdozen gebruiken. Het is handig om voor bepaalde spullen een doos op maat te gebruiken, zodat je spullen er precies in passen en niet snel stuk zullen gaan. Het is in dat geval belangrijk dat je kartonnen dozen uitzoekt van goede kwaliteit. Doe je dit niet? Dan heb je natuurlijk de kans dat jouw spullen uit de doos vallen en kapotgaan. Tegenwoordig kan je verhuisdozen online bestellen of je kan naar een bouwmarkt gaan om verhuisdozen aan te schaffen.

Kwetsbare spullen beschermen

Verder verloopt de verhuizing een stuk soepeler wanneer je er zeker van bent dat de kwetsbare spullen heel aankomen op het nieuwe adres. Voor glazen en mokken kan je het beste sokken gebruiken om deze spullen te beschermen. Voor alle borden die je hebt, kan je handdoeken gebruiken. Dit zal over het algemeen voldoende bescherming moeten bieden. Wanneer je de kwetsbare spullen in de verhuisdoos hebt gelegd, kun je de ruimte opvullen met meer handdoeken.

Alle spullen etiketteren

Het maakt niet uit of je een verhuisdozen of palletdozen gebruikt voor het verhuizen: het is altijd handig om de doos te etiketteren. Je kan ervoor kiezen om gewoon met een stift op de doos te schrijven wat voor spullen erin zitten. Heb je geen zin om de spullen allemaal te noteren? Dan kan je alleen de ruimte noteren waar de spullen heen moeten. Dat maakt het verhuizen een stuk makkelijker.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Welke kenmerken heeft een tijdloze keuken?