The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Verken Scandinavië met de auto

3 Mins read

Scandinavië is een groot en uitgerekt gebied met veel natuur, leuke steden en bijzondere dieren. Logisch dat je na één vakantie nog lang niet genoeg gezien hebt. Gelukkig kun je ook een auto rondreis maken. Zo kun je meer zien in je vakantie doordat je je snel verplaatst.

Tips voor een reis met de auto door Scandinavië

Een autorondreis kun je maken langs hotels en vakantiehuizen. Het is goed om van te voren te bedenken welke type overnachting jij fijn vindt. Ook kun je dit laten afhangen van hoe je reis eruit ziet. Zo kun je ervoor kiezen om iedere dag een stuk te rijden, of om paar keer te overnachten op dezelfde plek. Het is verstandig om van te voren te bedenken wat je wilt zien en welke landen je aanspreken. Er zijn ook talloze reizen waar je meerdere landen in Scandinavië door rijdt.

Ook is het handig om te kijken of je de reis zelf wilt samenstellen of liever kiest voor een reis die al vastgesteld is. Er zijn verschillende aanbieders die autorondreizen aanbieden. Vaak zit hier ook een boottocht bij in indien nodig.

Je kunt ook naar Scandinavië zonder boottocht, zo kun je naar Denemarken toe zonder boot. Vanaf daaruit is er ook een brug waarover je kunt rijden naar het zuiden van Zweden. Wel kan deze optie een nadeel zijn als je naar het noorden van Scandinavië wilt rijden, want dan wordt het een flinke reis.

Hoewel Scandinavië wel behoort tot de EU, zijn de munteenheden per land verschillend. Zo zijn er bijv. Zweedse en Noorse kronen. Op de boot en in grote steden kun je vaak wel geld wisselen.

Tot slot, is het goed om vooral veel te genieten. Er is heel veel te zien en je kunt veel activiteiten ondernemen. Denk aan een beversafari, elandsafari of midzomernacht. Laat je goed informeren over alle uitstapjes.

Rivier in Zweden

Goedkoper door Scandinavië?

Denemarken, Zweden en Noorwegen. Drie prachtige landen, ook wel vaak in zijn geheel Scandinavië genoemd, wat voor velen een droombestemming vormt. De intrigerende steden, de prachtige en rustgevende natuur,.. Maar wanneer prijzen tevoorschijn komen scrollen heel wat avonturiers teleurgesteld verder. En dat terwijl een reisje richting net Noorden niet eens duur hoeft te zijn! Het is helemaal niet zo moeilijk als je denkt en we sommen dan ook met plezier de handigste tips op om een onvergetelijke Budget reis te maken in Scandinavië!

Kies de juiste periode

Hoewel een last minute trip een echte kick kan geven, is het beter voor de portemonnee om je trip ruim op voorhand te plannen. Kies hierbij ook de goede periode uit! Op momenten dat iedereen de vakantiesferen opzoekt, zoals juli en augustus, of tijdens winterse feestdagen zoals kerst, schieten de prijzen van vliegtuigtickets ongetwijfeld omhoog. Boek je vakantie daarom in het laagseizoen en geniet van lagere prijzen en een kalmere omgeving.

Verplaats je goedkoop

Eenmaal je in het land bent aangekomen is het natuurlijk belangrijk om je veilig en nog steeds budgetvriendelijk van punt A naar punt B te verplaatsen. Terwijl er aan treinen en bussen vaak een prijskaartje hangt, zijn er ook goedkopere mogelijkheden. Vooral wanneer je niet alleen bent is liften een veilige en sociale optie. Een soortgelijke manier van verplaatsen is het gebruik maken van lift-apps zoals BlaBlaCar. Dankzij een leuk gesprek onderweg ben je voor je het beseft op de gewenste locatie!

De actieve reiziger kan zich uiteraard heel goedkoop en milieuvriendelijk verplaatsen door beroep te doen op de goede oude fiets of op eigen benen. Een fietsritje of een goede wandeling door de natuur van Scandinavië brengt je niet enkel naar je locatie, maar geeft je ook nog eens een kijkje op plaatsen waar een automobilist niet komt.

Zweden

Wie het kleine niet eert

Reizen hoeft helemaal niet duur te zijn! Je kunt er uiteraard voor kiezen iedere dag een duur restaurant te bezoeken, maar een gemakkelijke maaltijd met vrienden rond een kampvuur is eveneens gezellig. Door het aankopen van eten in de supermarkt kan een reis plots heel wat goedkoper worden.

Op veel plaatsen in Scandinavië is wildkamperen nog gewoon toegestaan, maar ook camping zijn vlot te vinden. Geniet van de sterrenhemel en snuif de natuur op terwijl je geniet van het idee hoeveel geld je hiermee hebt bespaard.

Toch liever een zacht bed? Zoek dan (op voorhand) een leuke herberg, jeugdhuis of goedkoop hostel op de route. Ook hier kun je van een welverdiende nachtrust genieten!

Leestip -> Overnachten in een heuze watervilla is een absolute droom voor ons!
Leestip -> De Schotse Highlands zijn ondertussen al echt een huizenhoog cliché geworden