More #MNLK

Maak kennis met deze verschillende baardstijlen

2 Mins read

De baard. Er is al veel over gezegd en geschreven, maar nu zelfs onze Koning Willem-Alexander het koninklijke haar wangen en kin laat sieren, vormt gezichtsbeharing geen obstakel meer voor bijvoorbeeld sollicitaties, zoals het rond de eeuwwisseling nog wel een issue was. Hoe draag jij je baard? Lees hieronder meer over de verschillende baardstijlen.

YouTube video

Enkele verschillende baardstijlen ->

De vierkante baard

Sommige mannen stylen hem zó perfect vierkant, dat ze rechtstreeks uit een album van Suske en Wiske lijken te komen. En dat moet minstens één keer per maand bijgehouden worden. De gang naar de barbier is voor veel mannen een echt uitje geworden. Aldaar wordt alles met haakse hoek en waterpas geschoren en geknipt. Het ziet er netjes en verzorgd uit.

De nette baard

Echt netjes maar minder opvallend is de kort getrimde baard. Een soort vachtje. Stylist Maik de Boer loopt of liep er jarenlang mee rond, Ben Affleck droeg hem in de thriller Argo zo en Songfestivalwinnares Conchita Wurst heeft er wereldwijd opzien mee, jawel, gebaard.

De pratende eh…

Veel gezien in de tijd voordat de baard aan zijn comeback begon: de pratende kut, een door Youp van ’t Hek verzonnen term voor iets dat ook wel een ringbaard heet. Het is een soort rondje haar rondom de bakkes waarbij de wangen kaal blijven, maar niet iedereen komt ermee weg. Het geeft soms het effect alsof je een te grote beker chocolademelk aan je mond hebt gezet.

De hippie-baard

Sinds The Big Lebowski, de hilarische kaskraker met Jeff Bridges als The Dude, laten veel mannen gewoon de boel de boel. Hop, lekker laten groeien die handel. Ze zien het als een wilde tuin: het staat gezellig, ruig en heeft geen verzorging nodig. Er blijft alleen helaas vaak eten in hangen.

Baard

De sik

Iets meer nineties: de sik. Met name de opkomst van crossover bands als Deftones en Korn zorgden wereldwijd voor de (geiten)sik: enkel een plukje onder aan de kin. Het bescheiden kunstenaarssikje dat laag grommende zangers als Tom Waits en Mark Lanegan dragen, is wat subtieler en stijlvoller: een plukje haar van anderhalve centimeter breed, direct in het midden onder de onderlip.

Vlechten of krullen

Creatievelingen met een voorliefde voor vikingen willen de boel nog wel eens vlechten. Het is indrukwekkend, maar veel werk. Nee, dan onze nationale wijnkenner Ilja Gort! Zijn programma’s (Wijnkwartiertje, Gort Over De Grens) zijn al heerlijk ontspannen TV, maar de twee pijpenkrullen onder aan zijn kin springen steeds weer in het oog.

Zie ook deze video:

YouTube video

Leestip -> Tips voor het trimmen van je baard3 verschillende baardtrimmers

Related posts
More #MNLK

Zo bevorder je je baardgroei

2 Mins read
Een mooie, volle, zachte baard: wat kan het toch ontzettend fijn zijn. Hoe lekker is het om bij een barbershop je baard…
More #MNLK

Tips voor het trimmen van je baard

2 Mins read
Je hebt eindelijk ervoor gekozen om je baard te laten staan en nu is het moment aangebroken om het voor het eerst…
Sport & Lifestyle #MNLK

Waarom heb ik eigenlijk geen volle baard?

2 Mins read
Veel vrouwen vinden een baard het toonbeeld van mannelijkheid. Helaas is een volle baard niet voor iedere man weggelegd. Terwijl de ene…