The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Verstuur elk soort pakketje naar het buitenland

2 Mins read

Heb je een eigen webshop of moet je simpelweg een enkele keer een pakketje naar het buitenland verzenden? Dan gaat het net wat anders dan een pakketje verzenden binnen Nederland en komt het één en ander kijken bij het verzenden van een pakketje naar het buitenland. In dit artikel zullen we je alles vertellen dat je moet weten. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Waar je op moet letten

Er komt veel kijken bij het verzenden naar het buitenland, binnen Europa valt het over het algemeen nog mee. Als je echter wat naar Amerika of Noord-Afrika wilt verzenden, dan krijg je ook te maken met invoerrechten. Als je naar een ander land verzendt, is het belangrijk om te controleren of de inhoud van het pakket niet verboden is in dat land. Zo zijn er strikte regels met betrekking tot licht ontvlambare producten en voedsel. Het is bovendien belangrijk om de juiste koerier en verzendmethode kiest. Er zit namelijk een groot verschil in zowel prijs als kwaliteit. Het is belangrijk dat je, je goed inleest over de koerier. Je wilt natuurlijk niet dat je pakket niet aankomt. Als laatste is het belangrijk dat je de juiste verpakking gebruikt. Als de kwaliteit van de verpakking niet goed is, dan kan de verpakking tijdens de reis kapot gaan. Met als gevolg dat de inhoud van het pakket kapot gaat of wordt kwijtgeraakt. Voor de beste verpakkingen, kijk op de website van verzendverpakkingenshop.nl.

Voorkom problemen

Een pakketje versturen naar het buitenland kan ingewikkeld zijn, zo is er een kans dat het tijdens de lange reis beschadigd of kwijtraakt. Het is belangrijk om af te wegen of de inhoud waardevol genoeg is om verzekerd te verzenden. Als je kiest voor verzekerd verzenden, dan weet je in ieder geval zeker, dat je de waarde van de inhoud terug zal krijgen als het pakket verloren is. Hoeveel je echter terug krijgt, hangt af van de koerier. Het is dus ook belangrijk te controleren, hoeveel je terug zou krijgen. Bij sommige koeriers, krijg je maar tot 80% van de waarde van de inhoud terug.

Kortom, er komt veel kijken bij het verzenden van een pakketje naar het buitenland, voornamelijk buiten Europa. Zorg dat je, je pakket verzekerd indien de inhoud waardevol is. Daarnaast is het belangrijk dat je de juiste koerier kiest en een verpakking gebruikt van goede kwaliteit.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: