The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Vetpompen of automatische smeertechniek

2 Mins read

In de techniek hebben we veel met machines te maken die dag en nacht operationeel zijn. Denk hierbij aan vermalers, metaalverwerkers, freesmachines en nog veel meer. In die gevallen gaat het vaak om zware machines die met halffabricaten of elkaar in aanraking komen. Hierbij dient constant gekoeld of gesmeerd te worden. Hierbij gebruiken mensen bijvoorbeeld Vetpompen of automatische smeertechniek . Deze technieken maken het gemakkelijker om deze machines of apparaten te voorzien van olie of vet, zodat zij optimaal kunnen blijven opereren.

Wat is het verschil tussen vetpompen en automatische smeertechniek? Welke komt het beste van pas bij uw machines of apparaten?

Het smeren van machines met vetpompen of automatische smeertechniek

Afhankelijk van de grootte van de machines, het aantal machines en de insteek van het bedrijf kan gekozen worden voor vetpompen of automatische smeertechniek.

Per soort zijn er uiteraard ook weer allerlei verschillende soorten en maten producten, afhankelijk van jouw voorkeuren. Voor grote bedrijven met veel machines – die 24-7 draaien – is het verstandig om te kiezen voor een automatische smeertechniek. Hierbij wordt er een vetpomp in, boven of naast de machine geplaatst die op geprogrammeerde momenten vet bijspuit. Dit kan op een vast moment per minuut of uur zijn, maar ook alleen wanneer een sensor hem verteld dat het nodig is.

Bij kleinere bedrijven of particulieren kan gekozen worden voor vetpompen. Hierbij kan gekozen worden uit vetpompen op wielen en draagbare vetpompen.

Voordeel van automatische smeertechniek

Het voordeel van automatische smeertechniek is dat het hele systeem geautomatiseerd is en medewerkers hier geen extra handelingen voor hoeven te doen.

Daarnaast is een machine vele malen preciezer dan een mens, waardoor er effectiever en duurzamer kan worden gesproeid. Daarbij zit de smeertechniek dichter op de machine, waardoor er minder kans is op dampen en andere risico’s voor werknemers.
Er zijn allerlei soorten automatische smeertechniek te vinden, waarbij het verschil hem zit in de grootte van het apparaat en de kracht. Afhankelijk van hoe ver van de machine het apparaat nog moet kunnen functioneren en hoe stevig of precies de straal moet zijn, wordt een diverse reeks producten aangeboden.

Vetpompen gebruiken

Een andere optie is de vetpomp. Vetpompen worden door mensen zelf bediend en kunnen daardoor even snel worden ingezet voor verschillende machines. Bij een smeertechniek heb je immers per machine – of per groep – een smeertechniek nodig. In het geval van een mobiele vetpomp is dit niet het geval. Met vetpompen heb je een ideaal product om kleine machines, of een kleine hoeveelheid grote machines bij te houden. Uiteraard is het gebruik van een dergelijke pomp minder duurzaam dan een automatische smeertechniek, maar daardoor ook goedkoper in de aanschaf.

Vetpompen of automatische smeertechniek online bestellen

Vetpompen of automatische smeertechniek kun je gemakkelijk online bestellen. Hierbij zoek je bijvoorbeeld op een merk dat je interessant vindt, op de woorden vetpompen of automatische smeertechniek, of op het soort machine dat je wilt onderhouden. De meeste websites en webshops bieden je informatie over de mogelijkheden via een van hun pagina’s of blogs. Lees je goed in voor je de keuze maakt voor vetpompen of automatische smeertechniek. Kijk bijvoorbeeld bij Ancotech.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> De Polestar 2: Beter dan Tesla?
Leestip -> 5 redenen waarom een gratis VPN geen goed idee is