More #MNLK

Vier soorten triple glas

2 Mins read

Triple glas is de sterkste glas soort en is ook wel beter bekend als HR+++ triple glas. Dit is driedubbel glas met twee tussenruimtes die gevuld zijn met gas. Dit zorgt voor een betere isolatiewaarde. Hierin zijn verschillende soorten te onderscheiden, zoals geluidswerend glas, zonwerend glas en veiligheidsglas. Ben je benieuwd naar welke mogelijkheden er zijn? Lees dan verder en kom erachter!

Geluidswerend glas

HR+++ triple glas is verkrijgbaar in een geluidswerende variant. Dit is ideaal als je in een drukke wijk woont met veel lawaai. Ook kan dit een uitkomst bieden in een kantoorruimte, waar veel vergaderd en gebeld wordt. Mensen worden dan minder snel afgeleid door geluid, terwijl het door het glas wel een grote open ruimte is.

Zonwerend glas

Naast geluidswerend glas, bestaat er ook zonwerend glas. HR+++ triple glas heeft al een goede isolerende werking door de twee tussenruimtes die gevuld zijn met glas. Door de zonwerende functie, wordt de isolerende werking nog beter. In de zomer kan de hitte van de zon niet door het glas en daardoor blijft het binnen koel. Bedenk dus op welke ramen in de zomer vaak de zon schijnt.

Veiligheidsglas

Geluidswerend en zonwerend glas zijn in huis vaak fijne opties om te hebben. In bedrijfspanden kan dit ook een uitkomst zijn, maar in deze panden is veiligheid nog belangrijker. Veiligheidsglas is opgebouwd uit twee glasplaten van drie millimeter die tegen elkaar aan zijn geplakt met daartussen een transparante folie. Deze folie heeft een hoge hechtingsfactor, waardoor het glas niet in scherven uiteenvalt bij een breuk. Veiligheidsglas is een goede glas soort voor panden die gevoelig zijn voor inbraak, zoals etalages en bedrijfsbanden.

Wat is brandwerend glas?

Naast een isolerende functie heeft brandwerend glas ook een veiligheidsfunctie, deze glas soort beschermt namelijk tegen brand. Wanneer een brand overslaat zorgt brandwerend glas voor de vertraging hiervan, hierdoor is er langer de tijd om mensen te evacueren. Bij panden waar het risico op brand hoog is, is het aan te raden om dit glas te laten zetten.

Ontdek de mogelijkheden

Denk je dat een van deze drie soorten iets is voor bij jou in huis? Neem dan een kijkje op de website van Glasgigant. Deze partij een enorm aanbod aan allerlei soorten triple glas. Wil je meer informatie of heb je een vraag over een product? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren over de mogelijkheden.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Hoe creëer je een veilige woning met glas?