More #MNLK

Vijf manieren om een goed pak te vinden

2 Mins read

Een van de speciale kledingstukken in je kast, is ongetwijfeld jouw pak. Hoewel niet iedereen werkt in een sector waarin een pak gedragen moet worden, is het soms toch essentieel om goed en professioneel voor de dag te komen. We vinden het dan ook verstandig om een aantal dingen te vertellen over hoe je het beste pak aanschaft. 

Koop de juiste maat heren pak 

Als je een driedelig pak wilt kopen, is het eerste wat je moet weten hoe de maten werken. Je wilt natuurlijk niet een te groot pak aanschaffen, want dat ziet er toch een beetje onverzorgd uit. Ook wil je niet een te klein pak kopen waar de knoopjes nauwelijks van dichtgaan. Het is goed om je een beetje te verdiepen in de maten. Pakmaat 48 is bijvoorbeeld gebaseerd op een broekmaat van 32. Heb je broekmaat 40, dan is jouw pakmaat waarschijnlijk 56.

Bepaal je wat je nodig hebt

De vraag die mensen zich altijd stellen is of ze een tweedelig of driedelig pak nodig hebben. Weet je het niet zeker, neem dan gewoon een driedelig pak. Je kunt een gilet namelijk altijd achterwege laten als je dan ‘overdressed’ bent. Bij de online winkel van Schulte Herenmode kun je terecht voor zowel tweedelige als driedelige pakken. Bovendien kun je daar alle grote maten colberts heren vinden die passen bij de juiste pakbroek en gilet.

Kies voor de beste kwaliteit

Niet elke winkel verkoopt pakken van goede kwaliteit. Er zit een heel verschil in een pak van een simpele populaire winkel en een pak van een winkel wiens specialiteit dit soort werkkleding is. Je kunt de kwaliteit controleren door te kijken naar de details: kijk bijvoorbeeld naar de stof, maar ook aan de naden en of er geen losse draadjes aan zitten. Is de stof in de fabriek genaaid of met de hand? Dat zijn allemaal dingen die belangrijk zijn om te weten.

Hoe weet je welke kleuren passen

Een ander onderwerp waar we het over moeten hebben, is de kleur van een pak. Elk pak bestaat uit één of meerdere kleuren. Vaak is dat donkerblauw of zwart, maar ook grijs en een lichtere vorm blauw komen vaak voor. Sommige pakken hebben een ruitjespatroon of een streepjespatroon, maar deze patronen zijn een beetje verouderd en kunnen eigenlijk alleen in bijzondere gevallen.

Als laatste, wat moet erbij?

Een pak komt eigenlijk nooit helemaal alleen. Je wilt bijvoorbeeld ook een stropdas. Of moet je toch liever een mooie en stijlvolle strik? Heb je ook een zakhorloge nodig om het geheel helemaal ‘af’ te maken? Zit er ook een zakdoek in je borstzak? Soms oubollig, maar soms ook erg stijlvol zijn de manchetknopen en de dasspelden. Laat je hierover inlichten. Het zijn allemaal dingen waar je over na moet denken bij het kopen van een pak, maar het zijn wel deze details die het geheel erg mooi maken. 

Feedback: info@mnlk.nl