Relax & Travel #MNLK

Vijf mindfuck-films die je nu op Netflix kan kijken!

2 Mins read

Wat is er nou leuker dan een film waarvan je aan het einde nog niet eens weet hoe die ook alweer was begonnen, omdat de film zo vol zat met plot twists dat je het spontaan bent vergeten? Als jij zin hebt om je hersens gekraakt te laten worden door deze geniale thrillers, hebben wij een top vijf voor je. Deze films staan allemaal op Netflix, en hoe wel de onderwerpen verschillen, weet je 1 ding zeker. Deze films moet je twee keer kijken om het te snappen!

#5: Gone Girl

Knappe vrouwen, we houden er allemaal van. Psychopaten wat minder. In deze film speelt Rosamund Pike een angstaanjagende maar knappe vrouw, die haar man manipuleert en de hele wereld laat geloven dat er iets met haar aan de hand is. Deze film is geregisseerd door de top regisseur David Fincher, bekend van onder andere The Social Network en de Netflix-serie Mindhunter. Als je een film zoekt waarbij je na de aftiteling nog steeds even moet bijkomen, dan ben je bij Gone Girl op het juiste adres.

YouTube video

#4: Ex Machina

Ex Machina gaat over een jonge programmeur die een unieke kans krijgt om deel te nemen aan een wetenschappelijk experiment. Wat er in deze film gebeurt is niet in woorden te beschrijven, maar er wordt van de hoofdpersoon verwacht dat hij kunstmatige intelligentie gaat helpen creëren… Dat kan niet goed gaan!

YouTube video

#3: The Prestige

Van Christopher en Jonathan Nolan, onder andere bekend van de Batman trilogie, kwam in 2006 The Prestige. In deze topfilm strijden twee goochelaars om de harten van de mensen in Victoriaans Londen te overwinnen. Dat gaat een bijzondere zijweg in als een van de mannen in contact komt met Nikola Tesla’s nooit geopenbaarde uitvinding, met noodlottige gevolgen.

YouTube video

#2: Se7en

Seven staat op nummer 2. Omdat deze film niet alleen spannend is en geweldig is gefilmd door wederom David Fincher, het is al een uitdaging op zich om deze film uit te kijken. Een mysterieuze moordenaar die geen waarde hecht aan leven, speelt spelletjes met twee agenten, gespeeld door niemand minder dan Brad Pitt en Morgan Freeman. Dat klinkt op zich al geweldig, toch?

YouTube video

#1: Shutter Island

Als je Shutter Island nog niet gezien hebt, heb je echt wat gemist. In 2010 kwam deze film van Martin Scorsese uit met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol. Hij doet dit op een gevangeniseiland voor psychisch gevaarlijke mensen. Aan het eind van de film komt volgens velen de meest duizelingwekkende plottwist ooit. Wat die plot twist is, gaan we uiteraard niet vertellen. Kijken dus!

YouTube video

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Dit zijn de populaire Netflix films van het moment
En deze: 5 Netflix documentaires die je gezien moet hebben

Related posts
Relax & Travel #MNLK

Dit zijn de populaire Netflix films van het moment

1 Mins read
Netflix staat voor ontelbare films kijken voor relatief weinig geld. De keuze is ontzettend groot, zowel voor klein als groot. De meest…
Relax & Travel #MNLK

6 films van Morgan Freeman die je gezien moet hebben volgens ons

2 Mins read
Morgan Freeman citeerde ooit het gezegde ‘long foretold- long last; short notice- soon past om zijn acteercarrière te beschrijven. Hij bedoelde dat…
Relax & Travel #MNLK

Deze serie is de duurste die Netflix ooit maakte

2 Mins read
Series zijn tegenwoordig duurder dan ooit. Producenten hebben ook geen keuze omdat we leven in het peak tv tijdperk. Zenders, producenten en…