The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Vijf praktische dieettips om het afvalproces makkelijker te maken #1

1 Mins read

Afvallen is absurd moeilijk en dat is een flinke understatement. Dit komt vooral omdat je het zoveel maanden lang moet volhouden. Om het toch wat makkelijker en prettiger te maken heb ik hier vijf praktische dieettips voor je opgesomd.

Dit is editie #1. Verwacht gauw meer slimme dieettips op Mannelijk Magazine.

Leg je sportoutfit alvast klaar

De dag voordat je gaat sporten, leg je alvast alles klaar. Zo creëer je een sfeer dat je klaar bent voor de strijd. Geen enkel persoon die de volgende dag die kant en klare sportkleding weer weglegt. Get ready for battle soldier!

Deel het broodje

Een lekker broodje bij de lunch kan zo 700 calorieën zijn. Als je het broodje bijvoorbeeld deelt, eet je 350 calorieën en alsnog lekker. Hetzelfde geldt voor een zak chips, een pizza, een reep chocolade en een biertje. Het bespaart tevens ook nog eens geld. Deel het door de helft en bespaar je – terwijl je af en toe nog steeds lekker eet – zo per week héél wat calorieën.

Flesjes water in de koelkast

Ook zo simpel, maar o zo effectief. Leg een 6 tot 12-tal flesjes water in je koelkast. Of een pak Barleduc bijvoorbeeld. Zo drink je een stuk sneller meer water in plaats van frisdrank, sapjes en andere zooi. Water is essentieel voor je welzijn en vooral een must als je af wil vallen!

Geen zin? Herhaal je mantra

Waarom wil je ook alweer afvallen? Waarom wil je ook alweer fit worden? Dit antwoord moet je in gedachten houden als je weer eens geen zin of geen puf hebt. Dat antwoord moet een vuurtje in je ontsteken!

Die van mij? Ik stel mezelf de vraag tijdens moeilijke momenten: ‘Waarom ben je hier?’  Mijn antwoord: To slay the dragon!*

*de draak is de manifestatie van de strijd die ik voer tijdens het sporten en gezond eten

Leg groente onderin je kom

De makkelijkste en tegelijkertijd meest slimme dieettip; koop een ronde kom en leg er wat bladgroente in. Een paar spinaziebladeren, rucola of slamix smaakt heerlijk bij nagenoeg elk gerecht. Kost je geen geld en amper moeite, maar vult je maag met gezonde ingrediënten. Makkelijker gaat het niet worden heren!

Related posts
Drinks & Food #MNLK

5 tips om een gezond dieet vol te kunnen houden

2 Mins read
Wil je graag afvallen of een gezondere levensstijl aannemen? Dan is het belangrijk om een dieet te volgen dat bij jou past…
Sport & Lifestyle #MNLK

Afslanken met shaken

2 Mins read
Wil jij graag ontzettend snel afvallen, dan kan dit door het drinken van shakes. Niet voor niets is het afvallen met shakes…
More #MNLK

Problemen met lichaamsvet aanpakken

2 Mins read
Als het gaat om afvallen en op gewicht blijven, is er geen magische pil die dit voor je kan doen. In plaats…