The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

Vijf slimme tips om voortaan efficiënter te werk te gaan

2 Mins read

Als ondernemer, marketeer, schrijver, influencer en social media-blogger heb ik heel wat werkzaamheden te verrichten om zowel Mannelijk Magazine als DailyBase.nl te laten draaien. Om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen op gebied van internet, ondernemerschap, entertainment, techniek, social media et cetera, lees ik heel wat interessante artikelen en boeken die me op mijn koers houden.

Van de afgelopen jaren heb ik dan ook heel wat dingen geleerd, waaronder zo efficiënt mogelijk te leren werken. Deze tips ga ik nu met jullie delen! Vijf slimme tips om voortaan efficiënter te werk te gaan!

5. Focus op je ‘Why’

Marketing-guru Simon Sinek schreef het briljante boek ‘Start with Why‘ en die heb ik letterlijk in een week verslonden. Hij zet je namelijk aan het denken over wat je eigenlijk echt opwindt, wat je echt wil doen in het leven, je droom, je obsessie, je ware passie! Hij noemt het je ‘Why’, en alles is verbonden aan die ‘waarom’. Zodra je jouw ‘Why’ hebt gevonden, heb je ineens een hele andere focus op je leven. Alles wat namelijk niet te maken heeft met je ‘Why’ kun je uit je leven gooien. Dit boek is een aanrader, want het is als een wegwijzer om je focus te vinden en te bereiken wat je wil.

Waar doe jij het allemaal voor? En is dat wel helder en duidelijk voor je? En vertaalt die waarom zich wel naar wat je doet op dit moment?

4. Lijstjes maken met sterke prioriteiten

Als je eenmaal je focus hebt gevonden, is het tijd om lijstjes te maken, die mer name gericht zijn op je belangrijkste prioriteiten. Alleen maar een vage opsomming is niet genoeg, schrijf uit wat je wil bereiken, hoe je dat gaat doen en per wanneer het voltooid is. Splits die opdracht die je voor ogen hebt in kleinere onderdelen en vink ze langzamerhand af. Lijstjes maken elke klus inzichtelijk en realiseerbaar. Elke dag een baksteen zorgt uiteindelijk voor een hele muur. Try it!

Tip; zet drie grote prioriteiten uit per week en probeer ze binnen die week, naast al je andere verantwoordelijkheden, te voltooien. Je zult merken dat je door deze werkwijze immens vooruit schiet in je leven!

3. Download de Evernote app

Aanvullende op #4 heb ik voor jullie de beste app voor lijstjes en bijhouden van wat gebeurt in je leven. Evernote is een zéér complete app die ook nog eens vloeiend synct met je smartphone. Een must-have!

2. Gebruik de Google Calendar

Een papieren agenda is zóó 2007. Het is tijd voor een digitale agenda die synct met je smartphone. Mijn favoriet; Google Calendar. Met behulp van een agenda kun je heel wat afspraken vastzetten en tegelijkertijd uit je hoofd zetten. Een leeg hoofd zorgt voor rust en dat zorgt weer voor gestroomlijnde gedachten om weer efficiënter te kunnen werken.

1. Relax en geniet van je werk

Werk wordt vaak gezien als werk, met die negatieve toon erachter alsof het iets slecht is. Ik kan me voorstellen dat je werk ziet als iets slecht als je de godganse dag verschrikkelijk repetitieve zaken uit moet voeren die je totaal niet boeien, maar dan moet je gewoon zo snel mogelijk gaan solliciteren naar iets beter en zo snel mogelijk ontslag nemen. De meeste mensen hebben de neiging om de tijd op hun werk uit te zitten, alsof het een soort straf is. Hier moet je echt mee stoppen, want het is killing for the soul!

Maak van je werk een uitdaging, daag jezelf uit, zorg dat het leuker wordt en vooral; geniet van het werk!

Dit zorgt ervoor dat je veel productiever en efficiënter te werk zult gaan!

Laat je niet gek maken dat werk een vies iets is, werk kan erg plezant zijn, waarvan akte.

Related posts
More #MNLK

Nog een paar tips om misschien nog wat beter te kunnen slapen

2 Mins read
Slapen… We doen het allemaal. De een wat meer dan de ander. De een heeft er meer moeite mee en ligt halve…
More #MNLK

Alles over de grote verscheidenheid aan banen

2 Mins read
Weet jij al wat je later wilt worden? Of ben je daadwerkelijk geworden wat je als kind altijd al wilde worden? Misschien…
Business & Luxury #MNLK

Kantoor wordt na corona ontmoetingsplek

2 Mins read
De coronapandemie heeft onze werkplek definitief verandert. Meer thuiswerken, minder naar kantoor. De functie van het kantoor verandert. Van werken naar ontmoeten,…