The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Vlinderparadijs Papiliorama zag in 1998 het levenslicht en is sindsdien uitgegroeid tot één van de grootste vlindertuinen van Europa

2 Mins read

Het is dan ook niet toevallig dat dit charmante overdekte dierenpark de grootste importeur van vlinders in Nederland is. Of je nu fan bent van inheemse soorten vlinders, jouw hart verloren bent aan exotische exemplaren nieuwe soorten wilt ontdekken: het Vlinderparadijs Papiliorama heeft het allemaal.

Een woordje uitleg over Vlinderparadijs Papiliorama

Vlinderparadijs Papiliorama is eenn overdekt stukje oerwoud in Havelte gelegen tussen Hunebed en Heerlijkheid. Binnenin het complex heerst een warm en vochtig klimaat en vliegen er enkele honderden soorten kleurrijke vlinders in het rond. In deze opwindende tropische tuin zijn duizenden bloemen aangeplant speciaal volgens de wensen van de aanwezige vlindersoorten. Daarnaast zijn er ook heel wat planten terug te vinden in de tuin die specifiek werden geplant om opgegeten te worden door de rupsen. De vlinders zelf zijn een mooie dwarsdoorsnede van de soort en komen van diverse werelddelen. Ter plekke kan je niet alleen meemaken hoe de vlinders de nectar uit de bloemen komen halen, maar ook hoe kleine rupsen uitgroeien tot prachtige vlinders.

Slechts een kleine minderheid van de aanwezige vlindersoorten in de vlindertuin houden zichzelf in stand. Voor de meeste soorten importeert Vlinderparadijs Papiliorama vlinderpoppen van vlinderkwekers. Zo wordt er samengewerkt met vlinderkwekerijen in Costa Rica en de Filippijnen. Naast allerlei vlinders is er sinds 2014 ook een wandeltuin in het vlinderparadijs en kan je sinds 2005 een mini-insectarium terugvinden dat momenteel uitgebreid wordt.

Vlinderparadijs Papiliorama biedt niet alleen een prachtige vlindertuin, maar ook de kans om heel wat bij te leren. Er zijn allerhande interessante filmpjes over de vlinders gemaakt en er is een aangepast lespakket voor scholen. Daarnaast is er ook een aangepast arrangement voor fotografen en is er een optie om trouwfoto’s te laten nemen in het vlinderparadijs. In het complex is er tevens een restaurant terug te vinden, een winkeltje met leuke souvenirs en kan je een kruidkoek op de kop tikken. Ben je een verzamelaar van vlinders? Dan is het mogelijk om een dode vlinder aan te kopen in het park. Het gaat hier om vlinders die een natuurlijke dood zijn gestorven en niet voor de verkoop gedood zijn. Na het bezoeken van het vlinderparadijs nog trek in wat sightseeing in de buurt? Dat kan perfect. Op een steenworp afstand zijn er enkele hunebedden terug te vinden, is er de Holtinger Schaapskudde en de optie om te lasershooten.

Korting Vlinderparadijs Papiliorama

Het Vlinderparadijs Papiliorama is geen duur uitje. Een volwassene betaalt 7 euro en een kind tussen de 3 en 12 jaar 5 euro. Kom je met een hele groep genieten van de wonderen der natuur? Dan betaal je per persoon 6 euro. Schoolklassen vanaf 15 kinderen genieten ook van een flinke korting. Zo wordt er per leerling 4 euro gevraagd. Let wel op: de begeleiders betalen wel de volle pot van 7 euro! Goed om te weten is dat pinnen mogelijk is, maar slechts bij bedragen van meer dan 5 euro en dat dieren niet zijn toegelaten in het park.

Adres en de openingstijden

Vlinderparadijs Papiliorama ligt aan de Van Helomaweg 14 7971 PX Havelte. Het dierenpark is elke dag van het jaar, met uitzondering van 1ste Kerstdag en 1 januari, open voor het publiek. De deuren gaan open om 9 uur in de ochtend en sluiten ten laatste om 17:00 uur in de avond. Tijdens de wintermaanden ligt het sluitingsuur veeleer tegen 16:00 uur aan en ook tijdens de zomermaanden wordt er rond dit uur gesloten bij slecht weer. Nog een gouden tip? Kom vooral zo vroeg mogelijk, dan zijn de vlinders het meest actief.

Voor actuele informatie, zoals prijzen, openingstijden, adres en meer verwijzen wij je naar de website van Vlinderparadijs Papiliorama.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Ontdek Uilen-dierenpark de Paay