The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Vlinders aan de Vliet is een paradijselijke tropische vlindertuin waar je vlinders kunt zien die alleen in de warmere gebieden op aarde rondvliegen

2 Mins read

Een groot deel van de vlinders wordt als pop besteld bij kwekerijen in de tropen. Een klein gedeelte van de vlinders is van eigen kweek. Iedere vlinder heeft zijn eigen waardplant, de plant waar de vlinder de eitjes op legt. Vervolgens eten de uitgekomen rupsen de bladeren van de plant op. Dit proces is te zien in de vlindertuin. De vlinders die rondvliegen bij Vlinders aan de Vliet komen uit verschillende werelddelen. Er zijn bijvoorbeeld vlinders uit Azië zoals de Atlasvlinder, die een afschrikwekkende slangenkop op zijn vleugels heeft staan, maar ook vlinders uit Zuid-Amerika zoals de passiebloemvlinder. Het geheel is een bonte verzameling waarbij je je ogen uitkijkt. Vlinders aan de Vliet zet zich in voor soort- en natuurbescherming en is aangesloten bij diverse verenigingen die zich wereldwijd inzetten om verschillende vlindersoorten voor uitsterven te behoeden. In Vlinders aan de Vliet is een compleet tropisch leefgebied nagebouwd compleet met de (kleine) dieren en planten die daar thuishoren. Je waant je dus echt in de tropen! In deze prachtige tropische vlindertuin vliegen honderden vlinders en tientallen vogels in de rondte. De vogels voelen zich helemaal thuis in het warme klimaat en er zijn dan ook regelmatig nestjes met eitjes te vinden.

Bij de tropen hoort ook water

Bij de ingang zijn de uitlopers van het tropisch koraal te bewonderen. In het water zwemmen tropische visjes. Als je goed kijkt kun je Nemo, Dory en andere kleine zeevisjes bewonderen. Ook stromen er in de tuin verschillende beekjes en zijn er zoetwatervijvers waarin natuurlijk ook vissen zwemmen. Om het water heen kun je verschillende amfibieën en schildpadden bewonderen. De bomen en planten in de tuin zijn eveneens tropisch, dit om voor de dieren een zo natuurlijk mogelijke omgeving te creëren. Een dagje naar Vlinders aan de Vliet staat garant voor een dagje in een andere, sprookjesachtige wereld rondlopen, te genieten van een tropisch temperatuurtje en natuurlijk van de kleurenpracht van al die prachtige vlinders.

Korting

Entreekaartjes voor volwassenen kosten € 9,00 p.p. Voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar betaal je € 6,00 p.p. Wanneer je met een groep van 20 personen of meer komt, dan krijg je korting en betaal je nog € 6,50 p.p. Wel moet er voor groepen gereserveerd worden. Ook voor zorginstanties is er een reductie op de entreeprijs, een ticket kost dan € 6,50 p.p. Wanneer je niet van deze mogelijkheden gebruik kunt maken maar je wilt wel graag vaker de vlinders komen bewonderen, dan kun je overwegen om een seizoenkaart aan te schaffen. Een seizoenkaart voor volwassenen kost € 25,- en een seizoenkaart voor kinderen kost € 16,-.

Het is ook mogelijk om een trouwreportage te maken in het vlinderpark, dan rekenen ze slechts de normale entreeprijzen. Voor een kinderpartijtje is het park ook geschikt, of voor een receptie of personeelsuitje. Ook hier geldt dat je ervoor moet reserveren.

Adres en openingstijden

Vlinders aan de Vliet
Veursestraatweg 195A
2264 EG Leidschendam

  • Email: info@vlindersaandevliet.nl
  • Telefoon: 06-13668833

Openingstijden:

Vlinders aan de Vliet is vanaf 23 februari tot 30 oktober geopend van: Dinsdag t/m zaterdag: 10:00 tot 17:00.

Voor actuele informatie zoals openingstijden, prijzen e.a. verwijzen wij je naar de website van Vlinders aan de Vliet.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Vlinderparadijs Papiliorama zag in 1998 het levenslicht en is sindsdien uitgegroeid tot één van de grootste vlindertuinen van Europa