The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Vogelpark Ruinen heeft ondertussen een indrukwekkende collectie Nederlandse weide- en waadvogels in zijn bezit

2 Mins read

Vogelpark Ruinen is een relatief kleine dierentuin in Ruinen die in 2000 het levenslicht zag. Bijzonder is dat dit gezellige en pittoreske park uitgegroeid is vanuit de passie van één man: Henk Dietz. Henk Dietz stelde zijn indrukwekkende verzameling vogels in 2000 open voor het publiek en enige jaren later verkreeg het park zijn dierentuinvergunning. Sindsdien is het park enkele malen uitgebreid en heeft het zijn geheel eigen plekje binnen de hiërarchie van de Nederlandse dierentuinen verworven. Ben je op zoek naar een dagje uit gecentreerd rond vogels? Dan is het Vogelpark Ruinen alvast een goede keuze.

De opzet van Vogelpark Ruinen

Vogelpark Ruinen heeft ondertussen een indrukwekkende collectie Nederlandse weide- en waadvogels in zijn bezit. De focus van deze dierentuin ligt dan ook op typische Europese en Nederlandse soorten gaande van lekker zeldzaam tot een doodgewone eend. Altijd al trek gehad om een wulp,, kievit, kluut, tureluur of een grutto van heel erg dichtbij te leren kennen? Dan ben je bij het Vogelpark Ruinen aan het juiste adres. De focus op inheemse vogelsoorten betekent echter niet dat er geen aandacht is voor de meer tropische varianten. Zo beschikt het park ook over de Aziatische steenpatrijs, exotische spreeuwen en nog veel meer. De trekpleister van het vogelpark is echter zonder enige twijfel de magistrale sneeuwuil. Een vogel die niet voor niet het geschopt heeft tot logo van het park. Dat gezegd zijnde is ook de ronduit indrukwekkende Auerhoen een graag geziene gast.

Vogelpark Ruinen heeft ook de benaming park niet gestolen. Het complex is opgevat als een typisch park met wandelpaden, een speelweide en ook een terras om even uit te blazen. De wandelpanden brengen je tot bij de diverse leefomgevingen van de verschillende vogelsoorten. Die leefomgevingen bootsen zo trouw mogelijk de natuurlijke omgevingen van de vogels terug. Niet helemaal zeker welke vogel je voor je staan hebt? Bij elke kooi vind je de nodige informatie over zijn bewoners terug. Zo vind je hier de Nederlandse naam, de wetenschappelijke naam alsook het spreidingsgebied en het menu van de vogels terug. Naast de vele vogelsoorten beschikt Vogelpark Ruinen ook over een kleine collectie boerderijdieren en stinkdieren. Zo vind je op het terrein ook schapen en pony’s terug nabij de speelweide voor de kinderen. De aanwezigheid van de cafetaria maakt dat het Vogelpark Ruinen de ideale locatie is voor een familiedag, een schoolreis of een kinderfeestje.

Korting Vogelpark Ruinen

De prijzen voor het Vogelpark Ruinen zijn nu niet bepaald overweldigend duur. Een volwassene betaalt niet meer dan 5 euro entree terwijl een kind tot en met 10 jaar 2,5 euro entree moet betalen. Goed om te weten is dat pinnen ter plekke niet mogelijk is. Als je van plan bent een bezoekje aan dit gemoedelijke dierenpark te brengen valt het dus aan te raden om voldoende cash geld mee te nemen. Ben je op zoek naar korting? Dan zijn er verschillende online aanbieders die af en toe uitpakken met een korting van 1 euro op de ticketprijzen voor Vogelpark Ruinen.

Adres en de openingstijden

Vogelpark Ruinen ligt aan de Postweg 3, 7963 PD Ruinen te Drenthe. Het Vogelpark opent zijn deuren vanaf mei tot september. De openingstijden doorheen deze periode hangen af van de exacte maand. In mei en juni ben je elke zaterdag, zondag en feestdag welkom van 12.00 tot 17.00 uur. In juli en augustus elke dag op dezelfde uren en in september enkel op zaterdag en zondag tijdens deze uren. Op een ander tijdstip het park bezoeken als bijvoorbeeld schooluitstapje? Dat is na overleg met de eigenaar en na een telefonische afspraak eventueel mogelijk.

Check de website voor de actuele openingstijden.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Haal de natuur je tuin in
Leestip -> Ontdek Thailand en Cambodja en bezoek de prachtige tempels