The Online Lifestyle Magazine 

Mind & Soul #MNLKSoul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Volgens Rick Doblin kun je voor trauma’s MDMA als medicijn inzetten

2 Mins read

Rick Doblin is de oprichter en executive director van MAPS, the Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies. Hij onderzoekt hoe psychedelische middelen mensen juist kunnen helpen. Dus niet zozeer alleen maar even een avondje trippen, maar hen daadwerkelijk genezen van trauma’s, angsten en kopzorgen.

In de nieuwe London Real podcast licht hij graag toe wat hij tot nu toe heeft ontdekt en hoe hij mensen heeft geholpen door MDMA-therapie uit te voeren. Een therapeutische sessie met MDMA kan je zelfs van verslavingen af helpen. Ik geef het woord over aan Rick Doblin.

Mijn eigen (epische) ervaringen met MDMA

De eerste keer dat ik een XTC-pil nam, waarvan de werkzame stof MDMA is, was in 2013. De allereerste trip is waanzinnig gaaf, je kunt niet geloven wat voor een euforie je kunt voelen. Voor wie het niet kent, het gevoel dat je ervaart in je lijf en hoofd is net alsof je een ontzettend belangrijk doelpunt hebt gescoord voor je team zodat je de grote kampioen bent. Of dat je een brief krijgt van de Belastingdienst dat je maar liefst 3000 euro terugkrijgt. Of het gevoel van geweldig klaarkomen tijdens een epische vrijpartij. Dit euforische gevoel duurt met deze voorbeelden zo’n 5 tot 10 minuten, met een MDMA-trip heb je zo’n 3 uur lang dit gevoel!

Het is dus een ongelooflijk middel dat je emoties laat voelen zoals je dat niet kan ervaren in je normale staat. Door de serotonine, het hormoon dat reguleert dat jij je goed voelt, voel jij je voor enkele uren fantastisch. De muziek klinkt beter dan ooit, je medemens is lief, de wereld is helemaal vredig, aanrakingen voelen ongelooflijk en je leven is geweldig. Zoals je dus kunt lezen is deze psychedelica nogal impactvol. Je ziet het leven in een ander daglicht dankzij MDMA.

Ik kan me dus ook absoluut inbeelden dat als je vervelende zaken hebt meegemaakt, zoals een oorlog voeren, een kind verloren en/of een burnout gehad, dat MDMA je kan helpen met herstel, mits je de juiste begeleiding hebt natuurlijk! Je zult niet genezen van je trauma als je met een stelletje junkies op een druk festival tekeer gaat op XTC, maar juist wel als je pure MDMA gebruikt in therapievorm.

Gestopt na 30 (geweldige) sessies

De kater is helaas een vervelend nadeel. De dinsdagdip is real. Je weet dan meteen hoe depressieve mensen zich kunnen voelen. Dit is een vreselijke staat om in te zijn. Je gooit niet zozeer een touw om je nek, maar je ziet het gewoon even allemaal niet zoals normaal. Alles is vervelend en stom. Gelukkig stopt dat nare gevoel zodra de week zich vordert.

Ik ben ondertussen gestopt met MDMA/XTC. De eerste 10 keren waren geweldig, de 20ste keer was het ook nog wel tof, maar rond de 30ste keer was het niet echt zo heel episch meer. De kater is daarbij te heftig, waardoor ik dus maar gestopt ben. Een verstandige keuze, nietwaar?

Mocht je vragen hebben over XTC/MDMA of andere psychedelics, mail me: marcus@mnlk.nl

Related posts
Business & Luxury #MNLK

Internetguru Tonny Loorbach op bezoek bij de Eindbazen podcast

1 Mins read
Tonny Loorbach is online marketing specialist, auteur, spreker, coach, investeerder en ondernemer uit Amsterdam.  Deze 33-jarige bezige bij was afgelopen weekend te…
Sport & Lifestyle #MNLK

Eindbaas Joe Rogan deelt zijn beste tips and tricks voor goede 'Quarantaine Workouts'

1 Mins read
Het is moeilijk te geloven als je zijn lichaam ziet, maar Joe Rogan is alweer 52 jaar oud. Hij is dan ook…
Business & Luxury #MNLK

Dit zijn de 7 beste podcasts voor ondernemers!

2 Mins read
Je ziet podcasts tegenwoordig overal opduiken. Ze gaan over sport, gaming, het laatste nieuws, maar ook over ondernemen. Wij hebben voor jou…