Relax & Travel #MNLK

Voor mensen die genieten van een combinatie van fantastische natuur, gezellige steden en mooi oude kastelen is Zuid Schotland een echte aanrader

1 Mins read

Door het hele gebieden kun je genieten van de prachtige meren (lochs), ruige kustlijnen, natuurparken en natuurlijk de hoofdstad van Schotland, Edinburgh! Neem nu het gebied “Scottish Borders”. Door de eeuwen heen is dit gebied het toneel geweest van hevige gevechten tussen de Schotten en de Engelsen. Dit is vooral terug te zien door de vele prachtige kastelen die hier nog steeds te vinden zijn. Veel mensen gaan hier heen om vooral te genieten van de rust door te golfen en te vissen.

Dumfries & Galloway`- Erg gastvrij!

Deze streek staat vooral bekend om zijn gastvrije inwoners. Het is hier niet alleen genieten van de prachtige natuur, maar ook nog eens van het klimaat! Door de warme golfstroom, die langs de kust van Schotland stroomt, is hier meestal een mild klimaat. Hierdoor doen planten het enorm goed in het gebied en er zijn dan ook veel mooie botanische tuinen te vinden. Daarnaast zijn er veel mooie oude dorpjes waar je in de gastvrije restaurants kunt genieten van de lokale specialiteiten.

Edinburgh – Een historische stad!

Natuurlijk mag de hoofdstad van Schotland niet ontbreken! Met meer dan 500.00 inwoners is deze stad misschien niet te vergelijken met andere wereldsteden, maar wat betreft bezienswaardigheden wordt dit in Edinburgh weer helemaal rechtgetrokken. Wat een ongelooflijk mooie stad is dit! Naast de vele historische gebouwen, waaronder het beroemde Edinburgh Castle, kun je er ook heel goed shoppen. Vooral in de hoofdstraat, de Royal Mile, zijn veel hippe winkels te vinden.

Voor een gezellige dag met de familie is een bezoek aan de Edinburgh Zoo aan te raden. Hier kun je bijvoorbeeld lichtgevende schorpioenen zien en is er een overdekt tropisch regenwoud. Ook culinair gezien is Edinburgh dé plek in Schotland om te bezoeken. De vele bars, cafés en restaurants hebben een authentieke uitstraling en je kunt er heerlijk eten. Schotland heeft alles. Of je nu houdt van natuur, avontuur of steden, als je kies voor een rondreis in Zuid Schotland zal je niet worden teleurgesteld!

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Ontdek het unieke Canada door je onder te dompelen in het natuurschoon