The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Voorkom beschadigingen aan je boot met een goede fender

1 Mins read

Wat is er chiller dan op een mooie zomerdag lekker een eindje te gaan varen op een boot? Verzamel een paar vrienden, neem wat eten en drank mee, zorg voor een box zodat je lekkere tunes kan opzetten en je dag kan niet meer kapot. Tenzij je boot beschadigd natuurlijk, dan is die topdag ineens helemaal verpest. Om dat te voorkomen kun je gebruikmaken van fenders. Lees hieronder waarom dit ideaal is.

Waarom een fender bij de standaarduitrusting van een boot hoort

Fenders, ook wel stootwillen of simpelweg stootkussens genoemd, kunnen eigenlijk niet ontbreken voor iedereen die weleens vaart met een boot of zelfs een eigen boot heeft. Een fender is simpelweg een kussen tussen de boot en andere objecten, zoals de wal of andere boten. Op deze manier voorkom je dat er krassen of andere vervelende beschadigingen ontstaan aan de zijkant van de boot. Je kan deze zowel aan de boot als aan de steiger bevestigen, of allebei. Als je het enkel aan de wal doet ben je tijdens het varen niet beschermd, daarom raden we aan om het sowieso aan de boot te doen.

Fenders heb je in verschillende soorten en maten

Je hebt heel veel verschillende soorten fenders, waarbij de grootste verschillen zitten in de vorm en toepassing. Zo heb je vaak langwerpige fenders, maar ook bolvormige of ringvormige fenders. Het voordeel van een bolvormige is dat ze ook gebruikt kunnen worden als ankerboei, dan moet je ze wel in het geel of oranje kopen. Een ringvormige fender kan ook voor het kluisgat van het anker bevestigd worden, waarmee je de boeg beschermt tegen klappen van het anker. Daarnaast heb je ook nog fenders die als opstapje gebruikt kunnen worden en zoals al eerder genoemd steigerfenders.

Goedkope fenders kopen is niet zo moeilijk

Bijkomend voordeel is dat goedkope fenders overal te vinden zijn. Let er echter wel op dat ze van goede kwaliteit zijn, want anders heb je er alsnog weinig aan. Zorg dat je boot altijd goed beschermd is met fenders en geniet samen met je vrienden of je meisje van een heerlijk boottochtje zonder zorgen!

Leestip -> De consoleboot & De duurste zeiljacht ter wereld

Related posts
More #MNLK

Tips om je jacht te verkopen

2 Mins read
Als je je boot gaat verkopen, dan ben je absoluut niet de enige met dit idee. Dagelijks worden er ontzettend veel jachten,…
Business & Luxury #MNLKJets & Yachts #MNLK

3 fantastische sloepen om deze zomer mee te shinen!

1 Mins read
Zie je jezelf deze zomer ook al dobberen op het water? Maar, een jacht ligt niet meteen binnen de mogelijkheden? Waarom niet…
Relax & Travel #MNLKSoul #MNLK

Dit jaar niet op vakantie? Met een boot van Klop Watersport hoef je hier absoluut niet van te balen

2 Mins read
Je hebt je het hele jaar uit de naad gewerkt en bent toe aan ontspanning. Dat je niet op vakantie kunt dit…