The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Voorkom deze fouten bij het leggen van een vloer

2 Mins read

Een vloer leggen kan lastig zijn, daarom worden er ook vaak fouten gemaakt. Bij iedere vloer hoort een andere manier van leggen, wat het verwarrend kan maken. Zo zijn er allerlei factoren waar je rekening mee moet houden bij het leggen van een vloer. Ga je binnenkort een vloer leggen? Dan is het belangrijk om op een paar dingen te letten en te voorkomen dat je fouten maakt. Ben je benieuwd welke fouten je kunt voorkomen? Lees dan verder en kom erachter!

Snel, snel, snel

Sommige mensen hebben niet zo veel geduld en willen alles gelijk aanpakken. Dit is met het leggen van een vloer niet handig. Wanneer je het snel doet, gaat het vaak mis. Het gevolg daarvan is dat het nog meer tijd en geld kost. Het leggen van een vloer kost dus veel tijd en het is dus verstandig om daar rekening mee te houden. Door een planning te maken, kun je rekening houden met deze tijd en kom je niet voor verassingen te staan. Houd er ook rekening mee dat je op sommige vloeren niet gelijk kunt lopen. Het is belangrijk om je hieraan te houden, anders kun je de vloer beschadigen. Houd hier dus ook rekening mee in de planning.

Een ongelijke ondergrond

Bij het leggen van een vloer is het belangrijk dat de ondergrond egaal is. Vooral bij dunne vloeren, zoals PVC is dit belangrijk. Het is zonde als je een mooie vloer hebt gelegd en er later achter komt dat er bobbels in de vloer zitten. Bepaal dus eerst of het bij de desbetreffende vloer nodig is om de vloer te egaliseren. Bij het egaliseren van de ondergrond, wordt de ondergrond gelijk gemaakt, zodat er geen bobbels in de nieuwe vloer komen. Ook is het mogelijk om een ondervloer te gebruiken. Deze ondervloer bestaat uit platen die de vloer beschermt tegen vocht uit de ondergrond.

Laat je adviseren!

Als je zelf een vloer gaat leggen is het dus belangrijk om van tevoren een planning te maken. Dit kan zorgen voor overzicht en helpen als je weinig geduld hebt. Ook is een gelijke ondergrond belangrijk voor een mooi resultaat. Wil je meer tips bij het leggen van een vloer?

Neem dan een kijkje op de website van Stile Floors en ontdek de tips. Wil je meer informatie over vloeren? Neem dan contact op en laat je adviseren!

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: 5 tips bij het inrichten van een kleine kamer!