The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands auto

2 Mins read

Je wil graag een andere auto, maar liever een tweedehands dan een nieuwe. Er is natuurlijk een enorm aanbod en dat kan best overweldigend zijn. Welke soorten tweedehands auto’s zij er? En waar moet je op letten bij de aanschaf van een gebruikte auto? Hier geven we antwoord op deze vragen.

Soorten tweedehands auto’s

Er zijn grofweg twee soorten tweedehands auto’s: van een dealer, of van een particulier. Koop je bij een dealer, dan is de auto meestal goed gecontroleerd, heeft een grote beurt gehad en heeft vaak nog wat garantie ook. Dat geeft wat extra zekerheid, maar daardoor betaal je ook wat meer voor de auto. De dealer wil er natuurlijk ook nog wat aan verdienen.

Sommige dealers verkopen ook ex-lease auto’s. Deze zijn vaak ongeveer drie tot vijf jaar oud en zakelijk gebruikt. Als je in een representatieve auto wil rijden, maar niet de hoofdprijs wil betalen, dan is dit misschien een goede optie voor jou.

Koop je van een particulier, dan heb je de extra zekerheid van een dealer niet. Misschien koop je wel een auto met verborgen problemen en sta je al snel stil langs de kant van de weg. Als je van een particulier koopt, heb je dus iets meer risico, maar je betaalt over het algemeen wel een stukje minder. Maar let op: als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat ook bijna altijd! Laat je dus niet verleiden door een al te lage prijs!

Waar moet je op letten?

Auto’s zijn ingewikkelde machines. Als je helemaal geen verstand hebt van auto’s, is het verstandig om iemand mee te nemen als je de auto gaat bekijken en uitproberen. Iemand met enige kennis van auto’s natuurlijk. Toch is er ook een aantal dingen waar je zelf goed op kunt letten als je een auto gaat bekijken. Let bijvoorbeeld op de kilometerstand. Hoe hoger de stand, hoe minder lang de auto nog (probleemloos) zal rijden. Is er een onderhoudsboekje? Dat is gunstig, want dan kun je zien of de auto regelmatig is onderhouden en ook wat er precies is gedaan.

Kijk ook altijd even of je roest kan ontdekken aan de auto, want dat kan ervoor zorgen dat je auto wordt afgekeurd. Loop dus goed om de auto heen en check ook de onderkant. En natuurlijk moet je weten of de auto gekeurd is! Controleer dus altijd even het laatste keuringsrapport.

Neem eens een kijkje bij Auto Christiaan voor occasions in Zwolle.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Durf jij de stap te maken naar elektrisch rijden?
Leestip -> De dagwaarde van je auto en je verzekering