More #MNLK

Waar moet je op letten bij het kiezen van een zorgverzekering? 5 tips!

2 Mins read

We hebben allemaal een zorgverzekering nodig, maar niet alle pakketten zijn hetzelfde. Hoe weet je welk pakket het beste bij jou past? Er zijn zoveel opties en het is verleidelijk om alleen op de premie te letten. Maar er zijn veel meer dingen waar je rekening mee moet houden voordat je een keuze maakt. In deze blog bespreken we vijf tips die je helpen de juiste zorgverzekering te kiezen.

Wat dekt de zorgverzekering?

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de dekking. Niet elke zorgverzekering biedt dezelfde dekking. Het is belangrijk om te kijken naar de zorg die jij nodig hebt en te controleren of deze in het pakket zit. Zoek de lijst met vergoedingen op en bepaal hoeveel belangrijke zorg je nodig hebt, zoals apotheekkosten, fysiotherapie of psychologische zorg. Kies een pakket dat de meeste van deze kosten dekt. Als je twijfelt over wat je nodig hebt, neem dan contact op met een verzekeringsadviseur.

De premie

Ten tweede, kijk naar de hoogte van de premie. Hoewel de premie zeker niet het enige is om naar te kijken, is het wel belangrijk. Je kunt de premie van verschillende verzekeraars vergelijken op websites. Maar let wel op: soms lijkt een lage premie aantrekkelijk, maar kan er een hoog eigen risico of een beperkte dekking bij zitten. Ben je student? Kies dan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie. Je kunt kiezen voor een speciale zorgverzekering studenten.

De service

De derde tip is om te kijken naar de service van de verzekeraar. Kies een verzekeraar die je makkelijk en op een goede manier helpt. Informeer jezelf over de klantenservice van de verzekeraar en bekijk welke ervaringen anderen hebben gehad met deze partij. Ook het gemak waarmee je declaraties indient is hierbij van belang. Daarnaast is het ook handig om te weten hoe snel de verzekeraar uitkeert. Een verzekeraar met een goede klantenservice kan je op langere termijn veel stress en gedoe besparen.

Het eigen risico

Ten vierde, onderzoek de mogelijkheid om je eigen risico te verhogen. Als je geld wilt besparen op je premie, kun je ervoor kiezen om je eigen risico te verhogen. Hiermee neem je wel een risico, want als je onverhoopt toch extra zorgkosten maakt, betaal je deze kosten tot het eigen risico zelf. Kun je dit risico dragen? Dan kan het je veel geld besparen.

Contracten met zorginstellingen

Controleer tenslotte of het ziekenhuis of de zorginstelling waarmee je een contract hebt, in het pakket opgenomen is. Als je bijvoorbeeld zwanger bent, kan het zijn dat je wilt bevallen in een bepaald ziekenhuis. Als jouw zorgverzekeraar geen contract heeft met dat ziekenhuis, krijg je de volledige rekening gepresenteerd.

Als je deze vijf tips volgt, kies je gegarandeerd de juiste zorgverzekering.

Feedback: info@mnlk.nl

Related posts
More #MNLK

Nederlandse zorgverzekeringen zijn relatief voordelig

2 Mins read
In Nederland is het afsluiten van een basis zorgverzekering verplicht. Iedereen moet voor zorgkosten verzekerd zijn. Bij het zoeken van een passende…