More #MNLK

Waar moet je op letten bij het kopen van een matras?

2 Mins read

Een kwaliteitsmatras – je betaalt gemiddeld ongeveer €800 voor een traditionele binnenveringmatras en meer dan € 1.000 voor traagschuim. Een matras speelt ook een zeer belangrijke rol in uw leven, niet alleen ’s nachts maar ook als u wakker bent. Een ondersteunende, comfortabele matras bevordert immers een goede nachtrust, waardoor u overdag beter functioneert en veel chronische gezondheidsproblemen voorkomt. Dus als u op zoek bent naar een nieuw matras, helpt het om gewapend te zijn met kennis voordat u naar de plaatselijke matrassenwinkel gaat of online op de knop ‘Nu kopen’ klikt.

Ken uw maat van de matras

U hoeft niet per se een vervangende matras te kopen die even groot is als de oude. Misschien heb je een kingsize bed voor een matras 160×210 of voor een matras 160×220 gekocht toen het hele gezin zich in bed stapelde voor tekenfilms op zondagmorgen, of je deelde je bed met Rex, je St. Bernard. Maar nu zijn de kinderen ouder en is uw nieuwe hond een corgi. U kunt behoorlijk wat slaapkamer ruimte winnen en geld besparen door te verkleinen naar een koningin of een matras van volledige grootte van bijvoorbeeld matras 160×210 of een matras 160×220. Of misschien ga je alleen verhuizen en is het tijd voor iets groters dan een tweeling.

Probeer voordat je koopt

Ja, het is lastig, maar ja, u moet echt gaan liggen en de matras proberen voordat u uw matras koopt. Er is geen vervanging voor deze stap, dus strek u volledig uit, kruip in uw favoriete slaaphouding, rol heen en weer, ga rechtop zitten alsof je in bed leest en ga op de rand van de matras zitten om een ​​gevoel te krijgen van de stevigheid. En als u uw bed deelt met een partner, moet die het ook uitproberen, bij voorkeur jullie allebei tegelijk. Idealiter zou u minstens tien minuten of meer moeten besteden aan het uitproberen van elke matras die u overweegt. Als u van plan bent online een matras te kopen, moet u nog steeds naar een fysieke winkel gaan en het model dat u overweegt een persoonlijke auditie geven.

Vraag naar retouren en proefperiodes

Ook al heeft u de matras in de winkel geprobeerd, de echte test komt na een hele nacht – of week, of maand – erop geslapen te hebben. Daarom geven de meeste matrashandelaren een ‘comforttest’-periode. Meestal is dit rond de 30 dagen een venster waarin u de matras kunt retourneren als het niet zo comfortabel is als u had gehoopt. Let op: veel winkels rekenen een vergoeding voor herbevoorrading als u van deze optie gebruikmaakt. Toch is een proefperiode cruciaal, zeker als u de matras online koopt.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> De badkamer is de plek waar je heerlijk tot rust komt na een lange werkdag
Leestip -> Hoe moet je broccoli koken?

Related posts
More #MNLK

Melatonine pilletje slikken voor het slapen gaan?

2 Mins read
Melatonine is een stofje dat in je lichaam voorkomt en ervoor zorgt dat je slaperig wordt. Daarom lijkt het misschien een goed…