The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Waar moet je op letten bij het kopen van shutters?

2 Mins read

Shutters zijn een echte trend op het gebied van interieur. Je kan ze helemaal zelf samenstellen en kiezen voor verschillende hoogtes, breedtes en kleuren. Het voordeel hiervan is dat je raamdecoratie kan kopen die perfect past bij jouw interieur. Door de vele opties is de kans groot dat je niet weet waar je moet beginnen met de zoektocht. Ben je benieuwd waar je allemaal op moet letten bij het kopen van shutters? Lees dan verder en kom erachter!

Materiaal

Bedenk eerst waar je de shutters wilt laten plaatsten. In de woonkamer is erg veel mogelijk, maar in de badkamer en keuken moet je goed opletten. In de badkamer wordt het materiaal blootgesteld aan warme tempraturen en vocht. Veel materiaal trekt hierdoor krom. In de keuken is de kans groot dat er vocht- en vetspetters op de shutters komen. Het is dus belangrijk dat je voor in de keuken en in de badkamer kiest voor shutters met een speciale lak. Deze lak beschermt tegen vocht en vet en maakt het schoonmaken makkelijker.

Montage

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de montage van shutters. Het is belangrijk om eerst te kijken naar de ruimte in het kozijn en naar de manier waarop het raam opengaat. Als je kiest voor de mogelijkheid om de shutters te monteren op het kozijn, dan valt de shutters diep weg in de muuropening en wordt het direct op het kozijn bevestigd. Wil je de shutters dicht bij het raam? Kies dan voor montage binnen de muuropening.

Bediening

Bij veel shutters zit een verticale bedieningsstok. Deze stok is bevestigd aan alle lamellen en als je deze beweegt dan bewegen de lamellen mee. Als je het niet mooi vindt dat er een stok langs de shutters hangt kan je ook kiezen voor de variant zonder bedieningsstok. Hierbij kan je een lamel verschuiven en dan beweegt de rest ook mee. Het nadeel hiervan is dat er dan vingerafdrukken op de lamellen komen.

Shutters op maat

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van shutter draaikiepraam, kan je beginnen met inspiratie op doen. Neem een kijkje op de website van Van Eyck shutters. Deze partij heeft een enorm aanbod en kan jou helpen bij het vinden van de perfecte shutters. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren over de mogelijkheden.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Heb je net een nieuwe woning gekocht?