More #MNLK

Waar te parkeren als je met de auto naar Eindhoven gaat?

2 Mins read

Kom je niet met het openbaar vervoer naar Eindhoven maar met het eigen vervoer? Dan kan het parkeren wellicht wat lastiger gaan worden. In dit artikel is informatie te lezen over de verschillende parkeermogelijkheden, zo ook voor Eindhoven airport. Een parkeerplek vinden in het centrum van Eindhoven kan misschien wat lastiger zijn ten opzichte van het airport. Je vindt meerdere fijne parkeeropties op loopafstand van de terminal. In vergelijking met parkeren bij Schiphol Airport scheelt dit enkele euro’s tot misschien wel de helft van het parkeerbedrag. Daarnaast liggen de parkeerterreinen ook nog eens (veel) dichter bij de terminal dan die van Schiphol. Kijk voor actuele informatie op de betreffende website.

We zetten de parkeermogelijkheden voor je op een rijtje voor het centrum:

Eindhoven Centrum
Rond het centrum
Stationsplein en Keizersgracht

Er zijn vele parkeergarages in het centrum van Eindhoven te vinden.

  • Luxe parkeren bij het vliegveld

De meest snelle en comfortabele parkeerplek biedt parkeerterrein ‘’Gold Parking P1’’. Deze parkeergarage ligt direct naast de terminal, waardoor je slechts een minuutje hoeft te lopen van parkeerplaats naar de vliegveldterminal. Dat is nog eens een comfortabele start van je vakantie! Dit parkeerterrein is geschikt voor kort en lang parkeren en daarmee ook ideaal voor “kiss&ride”, omdat de eerste 15 minuten gratis zijn. Reserveer je vooraf, dan ben je zeker van een goede parkeerplek tegen het laagste tarief. In deze parkeergarage zijn laadpalen voor elektrische auto’s en mindervalide parkeerplekken aanwezig.

  • De zilveren keuze

Zien we jou de komende 24 uur niet terug in Nederland? Dan zoek jij een parkeerplek voor lang parkeren! Op 5 minuten lopen van de terminal vind je parking P3. Heb je niet gereserveerd, dan kan je bij parkeerterrein P3 terecht. Natuurlijk is deze parkeerplaats ook online te reserveren.

Vliegtuig

  • Goede parkeerplaats

Hoeft het van jou niet zo luxe? Maar wil je tijdens jouw vakantie je auto wél goed en veilig parkeren? Dan kies je voor de zogenaamde “Bronze Parking” terreinen. Hierbij heb je keuze uit parkeerplaats P4 en P5. Beide parkeeropties liggen op 7 minuten lopen van de terminal. P4 is een parkeergarage, P5 een parkeerterrein. De online “Bronze Parking” tarieven vind je via de website van Eindhoven Airport en meer over auto parkeren Eindhoven airport is hier te lezen, en hier meer over valet parkeren. Daarnaast is het sinds kort ook mogelijk om gold (p1), Silver (p3) en Bronze (P4 en P5) te boeken via Parkos. Bezoekers kunnen de officiële en offsite parkeerplaatsen direct met elkaar vergelijken en boeken.

Voldoende parkeeroplossingen dus!

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Het Maritiem Museum ligt midden in de bruisende haven van Rotterdam