The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Waar zitten eiwitten zoal in?

1 Mins read

Eiwitten behoren tot een van de drie voedingsgroepen, de andere twee zijn vetten en koolhydraten. De eiwitten leveren energie en aminozuren. Deze zuren zijn belangrijk als de bouwstenen van het lichaam. Sommige zuren kan het lichaam zelf aanmaken en andere moet je uit je voeding halen. In dit artikel lees je informatie over eiwitten, waar het zoal in zit.

Hoeveel eiwitten heb je ongeveer nodig?

Er is een groot verschil tussen mensen die regelmatig sporten en mensen die niet tot weinig sporten. Eiwitten helpen je lichaam namelijk ook herstellen na een (zware) training, hierdoor hebben sporters de helft meer eiwitten nodig dan mensen die niet veel bewegen.

Als je een dieet volgt, helpen eiwitten hier dan bij?

Als je wil afvallen zijn eiwitten zeker een toegevoegde waarde, maar het helpt je niet extra om af te vallen. Het hangt er nog steeds vanaf hoeveel calorieën je verder eet op een dag. Als je ervoor zorgt dat je meer calorieën verbruikt dan dat je consumeert, val je af. En zoals ik al eerder zei, zijn eiwitten voor iedereen belangrijk en als je sport helpt het je spieren om zich te vullen en voor te bereiden op de volgende training.

Eiwitten

Waar zitten eiwitten in?

Nu je weet wat deze bouwstof precies inhoudt en hoeveel je er nodig hebt, komen we aan bij de hoofdvraag. Eiwitten zitten in allerlei producten: vlees, vis, zuivel, noten en zelfs sommige groenten. Hieronder een aantal producten en hoeveel gram eiwit er per 100 gram inzit:

  • Eieren 13 gram
  • Biefstuk 25 gram
  • (Magere) kwark 10,5 gram
  • Amandelen 22 gram
  • Garnalen 18 gram
  • Havermout 13 gram
  • Kikkererwten 19 gram!
  • Broccoli 2,8 gram
  • Champignons 2,2

Het lijkt misschien alsof de broccoli en champignons in het niet vallen bij de rest, maar als groente zijnde is dit veel. Ik hoop dat het onderwerp eiwitten nu een beetje duidelijk voor je is, als je nog vragen en/of opmerkingen hebt dan kun je die hieronder plaatsen.

Related posts
More #MNLK

Problemen met lichaamsvet aanpakken

2 Mins read
Als het gaat om afvallen en op gewicht blijven, is er geen magische pil die dit voor je kan doen. In plaats…
Sport & Lifestyle #MNLK

Wel of geen lidmaatschap bij een sportschool? De voordelen op een rijtje!

2 Mins read
Je hebt de knoop doorgehakt. Je beweegt veel te weinig en hier wil je echt verandering in brengen. Misschien heb je ook…
Sport & Lifestyle #MNLK

Fitnessapparatuur of losse gewichten, wat is beter?

3 Mins read
Het is nog volop gespreksvoer in de meeste sportscholen, de eeuwige discussie tussen voorstanders van fitnessapparatuur en losse gewichten. We sporten inmiddels…