More #MNLK

Waaraan moet een skihelm voldoen naast dat deze trendy is?

2 Mins read

Begin je binnenkort aan een skivakantie? Zorg er in dat geval voor, dat je de nodige voorbereidingen hebt getroffen. Heb je de ski’s opnieuw laten waxen? Heb je de juiste verzekeringen afgesloten om niet tegen hoge kosten aan te lopen als je op de piste een arm of been breekt? Enzovoorts. Ook niet onbelangrijk: past de skihelm nog? Bij het kopen van skihelmen zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Wat maakt de ene skihelm beter dan de andere? In dit artikel zetten we de belangrijkste punten voor je op een rijtje. Heb jij al een skihelm in huis gehaald voor de aankomende skivakantie? 

Een skihelm moet goed zitten en aansluiten op je hoofd

Wanneer je lange dagen op de piste staat, wil je er zeker van zijn dat de skihelm comfortabel zit. Dit merk je pas, wanneer je de skihelm past. Mocht je ervoor kiezen om de skihelm online te bestellen, doe dit dan ruim voor vertrek. Zo heb je de mogelijkheid om de skihelm thuis te passen en deze waar nodig terug te sturen om een ander model uit te proberen. Ieders hoofd is uniek, waardoor de ene skihelm veel prettiger zal zitten dan de andere. Een skihelm moet goed aansluiten op de vorm van je hoofd en daarbij makkelijk te verstellen zijn. Je wilt voorkomen dat het een voortdurende strijd is om de skihelm weer af te zetten.

Kies voor een skihelm met EN1077-normering

Let bij de aankoop van een skihelm ook op de aanwezigheid van de EN1077-normering. Deze normering is speciaal in het leven geroepen voor het meten van de kwaliteit van skihelmen. Als consument zie je aan de buitenzijde vaak niet in welke mate de helm je hoofd beschermt bij een eventuele valpartij. Dit heeft men gelukkig al voor je gedaan! Wanneer een helm over de EN1077-normering beschikt, kun je ervan uitgaan dat deze je beschermt tijdens het skiën.

Combineer de skihelm met een skibril

Naast de skihelm is ook de skibril onmisbaar op de piste. Het maakt dat je een goed zicht hebt op hetgeen er voor je gebeurt, zonder last te krijgen van tranende ogen. In sommige gevallen zit de skibril in de skihelm geïntegreerd, of kan de skihelm maar met een aantal brillen gecombineerd worden. Let hier daarom goed op, bij de aankoop van een skihelm. Waar nodig kun je de nieuwe helm direct combineren met een bijpassende skibril. 

Andere factoren om rekening mee te houden zijn de ventilatiegaten in de skihelm, het comfort van het bandje onder je kind en de uitstraling van de helm.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Welke kleding trends kunnen we verwachten in 2021?