More #MNLK

Waarom een begrafenisverzekering een must is

3 Mins read

Let’s talk abouth death… Misschien niet zo’n leuk onderwerp, maar wel belangrijk. Wekelijks gaan er namelijk bijna 3000 Nederlanders dood, blijkt uit onderzoek van het CBS. Hoewel je er waarschijnlijk nog niet aan moet denken, kan dit iedereen overkomen. En dat terwijl de meeste jonge mensen nog niet echt bezig zijn met de dood.

Zonder je direct een naar gevoel te geven, is het wel belangrijk om je bewust te zijn van de dood. Daarom is het aan te raden om een begrafenisverzekering af te sluiten. In dit artikel vertellen we je er graag meer over.

Laat nabestaanden/geliefden niet met kosten zitten

De grootste reden om een begrafenisverzekering of uitvaartverzekering af te sluiten, is omdat je je nabestaanden niet met (onverwachte) hoge kosten wilt laten zitten. Volgens het Nibud kost een gemiddelde begrafenis maar liefst € 7.500, een bedrag dat niet iedereen zomaar even heeft liggen. Daarbij is het ook wel een fijn idee dat je je nabestaanden financieel gezien kunt ontzorgen. In het geval van een overlijden moet er sowieso al veel geregeld worden, dus wanneer de kosten gedekt zijn valt er toch een extra last van hun schouders.

Ook al zouden ze het spaargeld zelf wel hebben liggen dan is het daarnaast alsnog vervelend als zij moeten ‘opdraaien’ voor de kosten van jouw begrafenis. Daarom is het afnemen van een begrafenisverzekering voor eigenlijk iedereen een goed idee, zelfs wanneer je zelf over spaargeld beschikt. Het uitzoeken van een passende uitvaartverzekering lijkt lastig, maar wordt een stuk eenvoudiger met de onderstaande tips. Gebruik deze tips in je zoektocht naar een passende begrafenisverzekering.

Keuze uit verschillende soorten uitvaartverzekeringen 

Als eerst is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Zo heb je een naturaverzekering waarbij je gebruik kunt maken van een bepaald pakket met diensten in het geval van een overlijden. Denk aan het dekken van de kosten voor de uitvaartverzorger, de grafkist en de crematie of begrafenis zelf. Daarbij ontvangen de nabestaanden vaak een vrij te besteden bedrag. Dit bedrag wordt over het algemeen uitgegeven aan de overige kosten van de crematie of begrafenis.

Naast de naturapolis kun je kiezen voor de kapitaalverzekering. Bij deze verzekering kunnen nabestaanden het uitgekeerde bedrag alleen besteden aan de uitvaart. Hierbij kunnen ze zelf een uitvaartverzorger kiezen (of dit via de verzekeraar doen). De kapitaalverzekering bestaat dus volledig uit een geldbedrag. Tot slot bestaat de sommenpolis nog. Hierbij krijgen nabestaanden een bedrag dat ze vrij kunnen besteden, dus ook aan andere uitgaven. Willen zij daar bijvoorbeeld mee op vakantie gaan dan mogen ze dat doen.

Wacht niet te lang met een begrafenisverzekering afsluiten

Weet je eenmaal wat voor soort begrafenisverzekering je zou willen dan is het tijd om op zoek te gaan naar een passende verzekering. Het wordt namelijk afgeraden om daar nog heel lang mee te wachten. Misschien denk je “maar ik ben nog jong, ik heb toch nog helemaal niet zo’n verzekering nodig?”. Des te jonger je bent, des te voordeliger de premie is voor een begrafenisverzekering.

Ja, je leest het goed: dat betekent dus dat de premie voor een uitvaartverzekering hoger zal liggen wanneer je ouder bent als je de verzekering afsluit. Dat komt omdat de kans op een ziekte of aandoening dan groter is en omdat je in verhouding een grotere kans hebt om te overlijden dan wanneer je jong bent. Dat klinkt ietwat luguber, maar dat is zeker iets om even goed op te letten om je maandpremie laag te kunnen houden.

Begin met uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken

Heb je al wel een bucketlist samengesteld maar nog geen uitvaartverzekering afgesloten? En vind je het inmiddels wel tijd om dat ook te doen? Goed idee. Inmiddels zijn er heel wat aanbieders van begrafenisverzekeringen in Nederland. Daarom kan het best lastig zijn om een aanbieder te vinden die het beste bij je past. De één vraagt meer premie per maand dan de ander en de kans is groot dat je toch het liefst voor het meest voordelige tarief wilt gaan. Je kunt je geld immers goed gebruiken aan leuke reisjes of vette gadgets.

Daarom is het aan te raden om begrafenisverzekeringen met elkaar te vergelijken. Op die manier kom je er snel en efficiënt achter welke verzekering het beste bij je past en wat je waar kwijt bent. Het grote voordeel van uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken, is dat je daar zelf niet zoveel voor hoeft te doen. Online vind je een handige tool die op basis van jouw gegevens het werk kan doen. Daarmee scoor jij een begrafenisverzekering die het beste bij je past.

Feedback: info@mnlk.nl

Related posts
More #MNLK

Ondernemer? Deze verzekeringen kunnen niet missen!

2 Mins read
Als ondernemer loop je bepaalde risico’s. Je kunt je indekken tegen deze risico’s door jezelf en je bedrijf te verzekeren. Helaas zijn…
More #MNLK

Bedrijfswagens naar Nederland verhuizen

2 Mins read
Verhuis je vanuit Midden- en Oost-Europa naar Nederland, ga je hier als ondernemer werken en neem je een bedrijfsauto mee? Dan zijn…
More #MNLK

Hoe stap jij veilig op de motor?

1 Mins read
Een goede outfit is het halve werk Nog altijd gebeuren er veel motorongelukken met letsel, waarbij dit letsel beperkt had kunnen worden….